Stekt ris, kylling og reker og ananas.

Dette trenger du:

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • ½ fersk ananas ev 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake (kan sløyfes)
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ts finhakket ingefær
  • ½ Rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, kan sløyfes
  • ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1 ts malt spisskum
  • 1 ts malt koriander
  • Pynt med fersk koriander og lime

Kok villris etter anvisning på pakken. Du kan bruke andre typer ris etter smak.

Wenche brukte rød ris fra Japan. Det får du kjøpt i større dagligvarebutikker.

Slik gjør du:

Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen
Herlig middag med kylling og reker. Foto: Wenche Andersen

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler, kok i lettsaltet vann i 3-4 min, sukkererter får koke med de siste 2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Stimle kyllingfiletene.

Varm olje / smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene til de er raskt brune.

Tilsett finhakket ingefær, chili, hvitløk, paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter.

Stek på høy temperatur i 2-3 min. Smak til med salt, pepper og sweet chili. Rett før servering, tilsett reker og ananas i biter.

Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.