Wenches beste potetsalater
Potetsalat er fantastisk tilbehør til grill- og sommermaten. Her får du oppskriften på Wenches favoritter. Se, les og bli inspirert!
Potetsalaten blir ekstra god om den lages på lune, nykokte, norske poteter – når de er i sesong.
Potetsalatene tar utgangspunkt i nykokte poteter. Dampet tørre etter kokevannet er helt av.
Serveres til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.
Hver av oppskriftene er til 4-6 personer.
Potetsalat med oljedressing – fri for melk
- 8-10 mellomstore kokte poteter
- reddiker
- 10-12 sukkererter
- 1-2 vårløk
- 1/2 dl olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- salt, pepper
- 2-3 ss kapers eller soltørket tomat
Legg reddiker i iskaldt vann i 10-15 minutter, gjerne med isbiter, da blir de sprø.
Kok opp sukkererter til de blir sprø, i lettsaltet vann.
Legg dem straks over i iskaldt vann, da blir de sprø og beholder grønnfargen.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Del de kokte potetene i skiver eller terninger.
Strimle/del opp sukkererter, skjær vårløk i biter og reddiker i båter.
Bland grønnsakene med kapers eller soltørket tomat og hell dressingen over.
Kremet potetsalat med epler
- 8-10 poteter
- 1-2 epler
- 3 vårløk
- 2 ½ dl rømme eller kesam/matyoghurt
- 2 ss majones
- 2 ss sennep
- 2 ss ravigottesaus
- salt, pepper
- saft av ½ sitron
- 1–2 ts sukker
- gressløk
Del poteter og epler i terninger og vårløk i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til.
Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.
Potetsalat med kremet sennepsdressing
- 8-10 poteter
- 2 ss fin sennep
- 2 ss grovsennep
- 2 ss matyoghurt/lettrømme
- Saft og skall av 1 sitron
- 1-2 ss vann
- 2 vårløk
- 1 ss frisk hakket estragon
- Salt, pepper
Rør sammen sennep og matyoghurt.
Tilsett saft og skall av sitron.
Skjær opp vårløk, finhakk estragon og tilsett i sennepsausen.
Smak til med salt og pepper.
Vend sennepssausen inn i de kokte, lune potetene.