Finn Schjølls hage-smørbrød
Wenche er på "hyttetur" med Finn Schjøll på hans sommerparadis. Her frister hun med smakfulle smørbrød som er lett å lage og fint å servere besøkende.
Finn Schjølls hage-smørbrød med varmrøkt krydderlaks, pepperrotkrem og agurksalat
Begynn med å lage pepperrotkremen, den bør stå og trekke smak i ca. 1 time før servering. Fortsett med å lage agurksalat før smørbrødene lages.
Til 4 smørbrød
Dette trenger du:
- 4 halvgrove skiver fersk brød
- Bergen ca. 125 g varmrøkt krydderlaks pr person
- blandet salat, dill, sitron
Pepperrotkrem
- 2 dl tykk yoghurt
- 1 dl majones
- 2 ss finrevet / finhakket pepperrot
- Saft av ½ sitron
- 1-2 ts sukker
- Salt, grovmalt pepper
- Sursøt agurksalat:
- 1 slangeagurk
- 1 ts salt
- 2 ss epleeddik
- 1 ss vann
- 1 ss sukker
- Grovmalt pepper
Slik gjør du:
Høvle agurken i lange tynne skiver, langsetter agurken. Bland sammen salt, sukker eddik og litt vann. Hell over agurken og la trekke i ca 10 min. Smak til med ev. litt salt, sukker og grovmalt pepper .
Smør litt smør eller pepperrotkrem på skivene. Anrett med sprø salat og laks, ringle over pepperotkrem, og legg over de sursøte agurkskivene.