Finn Schjølls hage-smørbrød med varmrøkt krydderlaks, pepperrotkrem og agurksalat

Begynn med å lage pepperrotkremen, den bør stå og trekke smak i ca. 1 time før servering. Fortsett med å lage agurksalat før smørbrødene lages.

Til 4 smørbrød

Dette trenger du:

  • 4 halvgrove skiver fersk brød
  • Bergen ca. 125 g varmrøkt krydderlaks pr person
  • blandet salat, dill, sitron

Pepperrotkrem

  • 2 dl tykk yoghurt
  • 1 dl majones
  • 2 ss finrevet / finhakket pepperrot
  • Saft av ½ sitron
  • 1-2 ts sukker
  • Salt, grovmalt pepper
  • Sursøt agurksalat:
  • 1 slangeagurk
  • 1 ts salt
  • 2 ss epleeddik
  • 1 ss vann
  • 1 ss sukker
  • Grovmalt pepper

Slik gjør du:

Hage-smørbrød. Foto: Erik Manshaus
Hage-smørbrød. Foto: Erik Manshaus

Høvle agurken i lange tynne skiver, langsetter agurken. Bland sammen salt, sukker eddik og litt vann. Hell over agurken og la trekke i ca 10 min. Smak til med ev. litt salt, sukker og grovmalt pepper .

Smør litt smør eller pepperrotkrem på skivene. Anrett med sprø salat og laks, ringle over pepperotkrem, og legg over de sursøte agurkskivene.