Noen ganger går det fort i svingene, selv for Wenche. Hvis du ser videoen vil du høre henne si at kapers kommer fra ringblomst. Rett etter kameraene var slått av, slo det henne at kapers selvfølgelig kommer fra blomkarse!

Her får du oppskriften hennes på panert flyndre, servert med blant annet kapers.

Dette trenger du:

Beregn 1-2 flyndrefileter per person.

  • 2 egg
  • ca. 2 dl strøkavring/malt brød
  • salt, pepper
  • smør til steking
  • 4 sjalottløk
  • 2 ss kapers
  • 3-4 rensede reker per person
  • 1 pakke ruccola
  • salt, pepper, sitronsaft, sukker
-Flyndre er en fisk vi kanskje glemmer å bruke

Slik gjør du:

Pisk sammen eggene i en dyp tallerken.
Ha strøkavring, salt og pepper i en annen dyp tallerken.
Vend flyndrefiletene først i eggeblandingen så i strøkavring.
Stek flyndrene i 2-3 ss smør, i en middels varm panne.

Ta opp fisken og hold den varm.

Smelt 2-3 ss smør i pannen.
Tilsett finhakket løk, og la den surre i 3-4 minutter.
Tilsett kapers, ruccola, salt, pepper, sitronsaft og sukker.
Vend raskt sammen og tilsett reker.

Server med kokte poteter.