Stekte baconsnurrer servert med gresk salat og tzatsiki

Begynn med å lage tzatsiki og gresk salat.

Til fire personer.

Tzatsiki

  • 5 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • ½ slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ¼ ts salt
  • 1 ss ekstra Virgin olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • ½ ts sukker
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatsiki stå trekke smak et par timer før servering.

Gresk salat :

  • 4 mellomstore modne klasetomater
  • 1 slangeagurk
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 10 svarte oliven
  • 150 g fetaost
  • 1 ss tørket oregano

Dressing:

  • 1 ½ dl kaldpresset olivenolje
  • ½ dl vineddik

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

Baconsnurrer:

Er en fin måte å bruke opp tørt brød på.

Beregn pr person:

  • 2-4 tynne skiver halvgrovt brød
  • bacon smøreost
  • 1-2 skiver bacon i tynne skiver
  • Varm stekeovnen til 225 C.

Smør brødskivene med baconost og legg to og to skiver sammen, de smurte sidene mot hverandre og del i to snurr baconskiver rundt de doble halve skivene.

Legg i et ildfast fat og stek på øverste rille i varm stekeovn 225 C til baconet er sprøtt, 12-15 min. Snu ev. på skivene under steketiden.

En smak av sommer. Foto: Wenche Andersen
En smak av sommer. Foto: Wenche Andersen