En smak av sommer og Hellas
I mange deler av landet er det sommertemperaturer i dag. Wenche frister derfor med en deilig gresk- norsk rett. Stekte baconsnurrer servert med gresk salat og tzatsiki.
Stekte baconsnurrer servert med gresk salat og tzatsiki
Begynn med å lage tzatsiki og gresk salat.
Til fire personer.
Tzatsiki
- 5 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
- ½ slangeagurk
- 2-3 fedd hvitløk
- ¼ ts salt
- 1 ss ekstra Virgin olivenolje
- 1-2 ts sitronsaft
- ½ ts sukker
- 2 ss finhakket frisk mynte
Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatsiki stå trekke smak et par timer før servering.
Gresk salat :
- 4 mellomstore modne klasetomater
- 1 slangeagurk
- 1 rødløk
- 1 grønn paprika
- 10 svarte oliven
- 150 g fetaost
- 1 ss tørket oregano
Dressing:
- 1 ½ dl kaldpresset olivenolje
- ½ dl vineddik
Del grønnsakene i biter og hell over dressing.
Baconsnurrer:
Er en fin måte å bruke opp tørt brød på.
Beregn pr person:
- 2-4 tynne skiver halvgrovt brød
- bacon smøreost
- 1-2 skiver bacon i tynne skiver
- Varm stekeovnen til 225 C.
Smør brødskivene med baconost og legg to og to skiver sammen, de smurte sidene mot hverandre og del i to snurr baconskiver rundt de doble halve skivene.
Legg i et ildfast fat og stek på øverste rille i varm stekeovn 225 C til baconet er sprøtt, 12-15 min. Snu ev. på skivene under steketiden.