Poke bowl (uttales ”poh-kay”) er «Gatemat» fra Hawaii.

Dette trenger du til 4 personer

Kok sushiris etter anvisning på pakken, men UTEN riseddik og sukker

Tilbehør:

Her velger du selv hva du vil bruke og hvor mye du vil ha av hver sort.

  • finhakket vårløk
  • strimlet salat
  • mango i terninger
  • avocado i strimler/terninger
  • agurk i strimler
  • rogn
  • syltet rødløk (se oppskrift)
  • Waakame (sjø alge salat) og ev chilimajones,
  • hvitløkmajones ev mer av marinaden
  • Laks, tunfisk, kveite, skalldyr velg det du har tilgang på og det du liker.

Bergen 150-200 g laks / fisk pr. person i litt store terninger og/ eller annen fisk / skalldyr

Marinade til 4 personer:

  • 2 dl soyasaus
  • 1/2 dl riseddik
  • 1-2 ts sesamolje
  • 1–2 fedd finhakket hvitløk
  • 1-2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 – 2 ts finhakket chili
  • Saft og finrevet skall av ½ stor sitron

Rør sammen marinaden og smak til den styrke du liker. Vend fisk/skalldyr i biter i marinaden.

Anretning:

Start med å legge” lun” ris i bunnen av en bolle, fortsett med fisk og tilbehør.

Syltet rødløk.

Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp 1 dl eddik, 1 dl vann og 2 dl sukker og hell over løken.

Sunn og smakfull fredagsrett med rå fisk. Foto: Wenche Andersen
Sunn og smakfull fredagsrett med rå fisk. Foto: Wenche Andersen

Anrett i en liten bolle og spis med spisepinner eller en gaffel (norsk variant)

Retten serveres nylaget.