La tennene løpe i vann mens du griller svinefilet og ananas. Servert med chilimajones og pitabrød blir dette et festmåltid!

Barbequemarinade kan kjøpes ferdig. Marinaden kan byttes ut hvis du krydrer svinefileten med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking, og pensler med chilisaus etter grilling.

Dette trenger du:

  • 800 g svinefilet (beregn 180-200 gram per person)
  • Barbequemarinade til pensling
  • Ca. 2 ½ dl majones smakt til med sweet chili, finhakket hvitløk, frisk koriander, eventuelt finhakket rød chili og saft fra lime
  • 1 hel ananas, beregn en skive per person
  • Pitabrød eller hamburgerbrød
Grillet svinefilet og ananas med chilimajones. FOTO: TV 2
Grillet svinefilet og ananas med chilimajones. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Temperer kjøttet i 30-40 minutter før tilberedning.

Rør sammen chilimajones og smak til.

Del ananas i skiver.
Skallet skal fjernes.

Pensle kjøttet med barbequemarinade og grill på indirekte varme i 8-10 minutter til den er knapt gjennomstekt. Den bør være 62-65oC i kjernen.
Grilltid er avhengig av tykkelsen på fileten.
La kjøttet hvile i 8-10 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.

Grill ananasskivene.
Pensle eventuelt med litt sweet chili når de er stekt.

Varm pitabrødene eller hamburgerbrødene på grillen.
Du kan eventuelt pakke dem i aluminiumsfolie.

Server grillet svinefilet i tynne skiver sammen med chilimajones – smurt i brødet, og grillet ananas.

Klem lett sammen og nyt!