Ovnsbakt laks og sopp i en sprø parmesanbunn

- en pai variant med laks og sopp

Passer til en paiform med størrelse 20-22 cm.

Dette trenger du:

Bunn:

  • ½ dl vann (fingervarmt)
  • ½ dl olivenolje
  • ½ ts salt
  • 2 ss revet parmesan (ny revet)
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ½ - 3 dl hvetemel eller fibramel

Fyll:

  • 150 -250 g skinn og befri laks
  • ca. 100 g sopp
  • smør til steking
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 vårløk
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl kesam /cottage cheese eller 1 dl fløte
  • salt, pepper
  • 1 ts tørket urtekrydder for eksempel oregano eller timian
  • 1 ½ -2 dl revet hvit ost

Slik gjør du:

Bland sammen vann og olje. Til sett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 20 -22 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 C, på nederste rille i ca. 10 min, skal ikke få farge, bare bli litt sprø.

Del laks i terninger 2x2 cm.

Del sopp i båter / skiver og stek i tørr stekepanne til væsken forsvinner, tilsett smør sammen med finhakket hvitløk og stek til soppen er gyllen. Mot slutten av steketiden tilsett vårløk i tynne skiver.

Pisk sammen egg, melk, kesam/ cottage cheese eller fløte, salt, pepper og halvparten av osten.

Legg laks i terninger, soppblandingen og stekt bacon i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.

Stek videre ved 200 C i 20-30 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.

Pai variant med laks og sopp. Foto: Wenche Andersen
Pai variant med laks og sopp. Foto: Wenche Andersen

Server gjerne med en salat.