Vårgrønn suppe med urter

Dette trenger du:

  • ½ purre eller 2-3 vårløk
  • 1 løk (kepaløk/ gul)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2-3 ts frisk ingefær
  • 2-3 ss olje eller smør til steking
  • ca. 7 dl kylling buljong
  • 600 g frosne grønne erter, frossen spinat kan også tilsettes
  • ca. 1 dl grovhakket hakket mynte, persille, oregano eller andre urter
  • salt, pepper
  • sitronsaft
Vårgrønn suppe. Foto: Wenche Andersen
Vårgrønn suppe. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Rens og finhakk purre/vårløk, løk, hvitløk og ingefær og surr i smør eller olje i en gryte til løken er blank, 2-3 min.

Tilsett kyllingbuljong og kok opp. Tilsett frosne erter/ frossen spinat og la koke 6-8 min. Tilsett finhakket urter og la suppen trekke 2-3 min. Kjør suppen glatt i en blender litt om gangen eller bruk en stavmikser rett i gryten.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Forslag til servering:

  • Kokte egg, del dem i to/ båter
  • Rør inn litt creme fraiche / rømme / yoghurt ved servering (ikke melkefri)
  • Pynt med med litt olivenolje
  • Dryss med små terninger av sprøstekt brød / brødkrutonger (ev. glutenfritt brød)