Marmorert tropisk aroma (Krydret sjokoladekake)

Det skal være kanel og muskat i kaken slik det står i oppskriften.

Dette trenger du:

  • 125 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 275 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • ¼ ts salt
  • 2 dl melk
  • ½ dl presset appelsinjuice, erstattes med ½ del melk ekstra
  • 3 ss kakao + 1 ss vann ev appelsinjuice

Smørkrem/glasur:

  • 150 g mykt smør
  • ca. 600 g melis
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 6 ss sterk god kaffe ev 2 ss kaffe og 2 ss presset appelsinjuice

3-4 ss melk eller appelsinjuice til dynking.

Slik gjør du:

Kakebunn:

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder og bakepulver (ikke kakao) i melet og sikt i røren vekselvis med melk og juice og vend sammen til en glatt deig.

Fordel halvparten av røren i en smurt og melet form (24 cm).

Tilsett kakao utrørt i litt vann i resten av deigen, rør om og hell over den lyse deigen. Rør lett om med en gaffel slik at den lyse og mørke deigen lager en fin” marmorering.

Stek i på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.

Bruk en «kakepinne», stikk midt i kaken, når det ikke «henger» deig på «kakepinnen» er kaken stekt.

Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Glasur:

Visp/ rør sammen alle ingrediensene til glasuren til en luftig smørkrem.

Del den avkjølte kaken i to eller tre lag, dynk med melk eller juice. Smør glasur på hvert lag, legg på hverandre på et kakefat. Smør og sprøyt ut resten av kremen på toppen og siden av kaken.

Wenches fabelaktige påskekake. Foto: Wenche Andersen
Wenches fabelaktige påskekake. Foto: Wenche Andersen

.

Tips: Kaken blir bare bedre om den får stå et døgn i kjøleskapet før servering.

Kaken holder seg godt 6-8 dager når den står kaldt. Dekk med plastfilm eller aluminiumsfolie.