Oppskrift fra Chef Tong Chee Hwee, restaurant Ling Ling Hakkasan, Oslo.

Sjøkreps a la Hakkasan

Til 2 personer

Dette trenger du:

  • 2 sjøkreps
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 ts finhakket sjalottløk
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket vårløk
  • 1 ts potetmel eller maisennamel
  • 2 g safran
  • ½ ts sukker
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1-2 ss Chinese rice wine Shaoxing, kan erstattes med ev. tørr sherry
  • Frisk koriander
Sjøkreps ala Hakkasan. 
Sjøkreps ala Hakkasan.  Foto: Wenche Andersen

Fremgangsmåte

Del sjøkreps i to. Ta ut den sorte strengen (tarmen)

Knus klørne slik at smak trekker inn og klørne blir lettere å spise.

Varm opp olje og smør i en stekepanne. Når smøret et smeltet tilsett finhakket frisk ingefær, finhakket sjalottløk, finhakket hvitløk og finhakket vårløk. La «surre» i smør oljeblandingen i 20 sek.

Dryss potetmel/ maisennamel på kjøttsiden av sjøkrepsene og legg i stekepanne med kjøttsiden ned. Stek hummer på begge sider, «kjøttsiden» skal bli lett karamellisert på overflaten. Tilsett kyllingkraft, sherry/risvin, sukker og salt.

Øs kraften over sjøkrepsene. Legg på lokk og la trekke i maks 1 min. Ta av lokket og la trekke i 1-2 min.

Server med fersk koriander og ev. ris.