Suppen er glutenfri og melkefri når osten sløyfes og når du velger glutenfritt brød ved siden av.

Denne oppskriften er til 8-10 personer.

Dette trenger du:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen frø
  • ca. ½ dl olje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1-2 ss finhakket chili
  • 1 boks / glass ca. 130 g tomatpure
  • 2 bokser / pakker hermetiske knuste tomater ca. 6 dl
  • ca. 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong (glutenfri)
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt, pepper

Tips: Bruker du ferske tomater bør de flåes - skjær et lite kryss på undersiden av tomatene, legg i kokende vann ca. 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Legg tomatene over i kaldt vann. Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet.

Fremgangsmåte:

Støt krydder i en morter. Stek krydderne i en kasserolle til krydderne begynner å «poppe» lett, men de må ikke bli brent. Tilsett olje og finhakket hvitløk og løk og surr til løken blir blank (ikke brun). Tilsett chili og tomatpure og la surre i 2-3 min før de hermetiske tomatene tilsettes sammen med kraft. kok op og la trekke under lokk i ca. 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik

Krydret tomatsuppe fra Wenches kjøkken. FOTO: Wenche Andersen
Krydret tomatsuppe fra Wenches kjøkken. FOTO: Wenche Andersen

Suppen kan gjerne stå i kjøleskapet i 3-4 dager. Husk å avkjøl den før du setter den inn i kjøleskapet.

Ostegratinert brød

Varm stekeovnen til 200 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir. Skjær brød i skiver, pensle med olivenolje og ev. litt Sweet chilisaus eller med ketchup (uten tilsatt sukker). Dryss over revet ost og tørket oregano. Legg skivene på stekbrettet og stek på midterste rille i 10-15 min til osten er gyllen