Thai-inspirert kyllingwok

Dette trenger du:

  • Ca.800 gram kyllingfilet
  • Nøytral olje
  • 1 liten rødløk i tynne strimler
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 rød chili (uten frø)
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss red curry paste
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 limeblader i store biter
  • 1 boks kokosmelk ca. 2 ½ dl
  • thaibasilikum, koriander eller mynte eller en blanding av alle urtene
  • rød paprika i tynne strimler
  • ev. cashewnøtter til dryss

Slik gjør du:

Del kyllingfiletene opp i store biter eller strimler. Stek raskt uten å bli gjennomstekt i olje i en varm panne. Ta opp kyllingbitene. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ingefær og finhakket chili i pannen og la surre i olje uten å bli brent. Tilsett fiskesaus, curry paste, sukker og limeblader, la surre 1 min før kokosmelken tilsettes. La koke 6-8 min. Tilsett de stekte kyllingbitene og la retten trekke videre (uten å koke) i 15-20 min. Smak til med friske urter og ev mer krydder.

Tips, saft av 1 lime og 1-2 ss mangochutney g gir god smak.

Ris til 4 personer

Skyll 4 dl jasminris i iskaldt vann. Tilsett ca. 2 ½ dl vann. Et tips: vannet skal stå ca. et «fingerledd» over risen. Kok mopp under lokk, la koke i 3-4 min.

Slå av varmen, legg et kjøkkenhåndkle over risen og legg lokket over. La risen stå og trekke i ca. 20 min.

Smakfull kyllingwok. FOTO: TV 2
Smakfull kyllingwok. FOTO: TV 2