Kokos og banansmoothie til 4 porsjoner.

Dagens gjester i Wenches kjøkken er Berit Nordstrand, lege, forfatter og foredragsholder og Kjartan Skjelde, Mesterkokk, Tango bar & kjøkken.

Dette trenger du:

  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss honning
  • Saft av 2 lime
  • 3 frosne bananer, i grove biter, uten skall
  • 1 håndfull isbiter
  • Topping:
  • 2 ss tørket kokosflak
  • Revet skall av 1 økologisk lime

Slik gjør du:

Smoothie for hjernen. FOTO TV 2
Smoothie for hjernen. FOTO TV 2

Ha kokosmelk, yoghurt, honning og limesaft i en blender. Tilsett frossen banan og isbiter, kjør til en smidig konsistens.

Tips: Revet skall av sitrusfrukt har en prebiotisk effekt og styrker de hjelpsomme bakteriene, sitronen eller limen må være økologisk. Ellers får du bare sprøytemiddelrester.

Kokosmelk gir god smak, kokosfett har gode, mellomlange mettede fettsyrer (MCT). Disse legger seg ikke som fett på mage, rompe og lår, men forbrennes og er drivstoff for kroppen. De omdannes i leveren til «superdrivstoff» for hjernen sier Berit Nordstrand. Videre mener hun dette kan bedre hjernefunksjonen og forebygge depresjon og demens. Som bonus kan du i tillegg få økt fettforbrenning av bukfettet og lavere midjemål.

Bruk lettvarianten av kokosmelk om du synes smoothien blir for mektig.

Oppskriften er hentet fra boken «Verdens beste smoothier» av Berit Nordstrand og Kjartan Skjelde, Gyldendal Forlag.