«Tid for hjem»-programleder Kjersti Bergesen og Otto Robsahm, også kjent som «Sinnasnekker'n», er flittige håndtverkere, men er de like fingernemme på kjøkkenet?

Det finner vi fort ut når de er første par ut i mandagens sesongpremiere av Fingrene av fatet.

– Otto er jo min rival i oppussingsverdenen. Jeg har ikke tenkt å tape for ham verken her eller andre steder, sier Bergesen resolutt til TV 2.

Robsahm er på generelt grunnlag ikke så sikker på hvordan det står til med eget konkurranseinstinkt.

– Jeg vet ikke om jeg har konkurranseinstinkt ... Jeg skal bare ikke tape, sier han i programmet.

Han innrømmer at han er mer enn sugen på å gruse TV-konkurrenten.

– Det viktigste med å slå Kjersti, er bare å slå henne ordentlig! Det er ikke noen tvil.

Se en smakebit av «Sinnasnekker'n» som kommer fram på kjøkkenet øverst i artikkelen!

Fiskegrateng med torsk

Retten de skal lage – best mulig – er middagsklassikeren fiskegrateng med torsk.

– Jeg har lagd fiskegrateng én gang. Ellers har jeg ikke noe forhold til det, sier Kjersti.

«Sinnasnekker'n» er ikke spesielt positiv når han beskriver sitt forhold til retten.

– Jeg synes ikke fiskegrateng er noe godt! Jeg føler nesten ikke at det er noe mat en gang!

Spiser mest grønnsaker

Til tross for nylært kunnskap om fiskegrateng, erkjenner Kjersti at det ikke har stått på menyen hjemme etter innspillingen av programmet.

– Jeg har ikke lagd det i ettertid, men jeg har tenkt på det. Her hjemme blir det mye grønnsaker, for eksempel i salater eller ovnsbakte grønnsaker med noe til.

– Er du flink på kjøkkenet?

– Ja, jeg er egentlig ganske flink på kjøkkenet - men jeg har en mann som lager mye mat. Det er veldig flott det, men det blir litt mye rot noen ganger, også tar det ofte mye tid, sier hun lurt.

Programlederens beste middagstips er å gå for flytende føde.

– Jeg er veldig glad i gode supper. Man tager hva man haver, tilsetter olje og litt god kraft, vips, så har du en suppe.

Se sesongpremieren av Fingrene av fatet mandag klokka 19.30 på TV 2.