Vårsalat med laks

Dette trenger du:

  • Ca. 300 gr laksefilet uten skinn og ben
  • olje/smør til steking
  • salt, pepper
  • Frisk rosmarin
  • Ca.150 g sukkererter
  • 1 fennikel
  • 4-5 reddiker
  • 4-5 vårløk
  • 1 slangeagurk
  • 10-12 Sherry tomater
  • 1 pose ruccolasalat, ca.3-4 dl
  • urtekrydder

Dressing:

  • Saft av ½ stor sitron
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • Ca. 1 dl olivenolje
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Stek laks i olje og smør, legg i en kvist frisk rosmarin. Stek 1-2 min på hver side, dryss på salt og pepper. Laksen kan gjerne ha en rå kjerne.

Rens sukkererter og kok i lettsaltet vann i 1-2 min. Ta opp og avkjøl i kaldt vann.

Snitt fennikel i tynne skiver og legg i iskaldt vann i 8-10 min.

Del resten av grønnsakene i biter. Rør sammen dressingen og vend inn i salaten.

Bruschetta

Ristet surdeigs” skive” servert med tomatsalat, stekt kylling, pesto og mozarella

Bruschetta og vårsalat med laks. FOTO TV 2
Bruschetta og vårsalat med laks. FOTO TV 2

Dette trenger du:

  • 2 -3 kyllingfileter
  • Salt, pepper
  • Olje til steking
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 kvister oregano
  • Tomatsalat:
  • 3-4 tomater
  • 1 sjalottløk
  • Olivenolje
  • frisk basilikum
  • Salt og pepper
  • 1-2 skiver mozarella pr. person
  • Surdeigbrød:
  • 4 store skiver surdeigsbrød
  • Olivenolje
  • 1 fedd hvitløk

Pesto:

  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 25-30 store blader av basilikum
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ca. 1 1/2 dl olivenolje
  • ca. 50 g revet parmesanost

Slik gjør du:

Begynn med å lage pesto. Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

Stek kyllingfileter i olje i en varm stekepanne, dryss på salt og pepper og tilsett 1 fedd hvitløk og frisk oregano. Stek kyllingfiletene 1-2 min på hver side til de er gyllne, øs med stekefettet.

Etterstek i varm stekeovn ved 125 grader i 8-10 min.

Avkjøl litt før kyllingfiletene skjæres i skiver.

Del tomater i biter og finhakk sjalottløk

Pensle brødskiver med litt olivenolje, stek gylne i grillpanne/stekepanne. Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Dette kan gjøres i god tid før servering.

Smør pesto på de ristede skivene, fordel over tomatsalat, skiver av stekt kyllingfilet, mozarellaost og frisk basilikum.