I kveld må stavhopper Cathrine Larsåsen og kickbokser Thea Næss lage torskeretter sammen med kokkene Jon Marius Sletten og Charlotte Fagerhøi.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Jon Marius og Cathrines pannestekte torsk

Ingredienser:

  • 1 side torskefilet av en 5 kilos torsk
  • 400 g røkte baconbiter
  • 6 stk store jordskokker
  • 1 stk polkabete
  • 1 stk skorsonnerot
  • 1 stk fennikel
  • 500 g usaltet smør
  • 3 stk egg
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk banansjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pt timian
  • 1 glass ørretrogn
  • 1 stk sitron

Fremgangsmåte:

  1. Kutt bacon i terninger, ha i 500 g usaltet smør og baconet i en ildfast form og stek dette i ovnen på 180 grader.
  2. Reduser hvitvin og finhakket sjalottløk i en kjele til litt over halvparten. Separer tre eggeplommer og ha plommene i kjelen under konstant pisking. Dette skal bli til en tykk masse.
  3. Sil så baconsmøret over i et litermål og spe i eggemassen. Pist godt. Smak til med sitron, salt og pepper.
  4. Skrell og kutt jordskokk i biter. Kokes i vann til de blir møre. Kjøres i blender med 1 ss smør og litt fløte. Smak til med salt og pepper.
  5. Kutt polkabeten tynt på mandolin og hul ut med ringsett.
  6. Vask og skrell skorsonnerot til du sitter igjen med den hvite kjernen. Så skrell videre tynne strimler. Friteres i nøytral olje til gylden farge. Strø over salt.
  7. Kutt fennikel tynt med mandolin og legg i isvann. Da vil fennikelen krølle seg og bli sprø.
  8. Kutt et fint stykke torsk. Ha salt og pepper over fisken og stek i panne med litt olje. Snu fisken og ha i smør, hvitløk og timian. Bruk en skje og øs smøret over fisken.
KNASENDE GODT: Charlotte og Theas fiskepinneburger. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
KNASENDE GODT: Charlotte og Theas fiskepinneburger. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Charlotte og Thea fiskepinneburger

Ingredienser:

  • 1 stk egg
  • 1,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ansjosfileter
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 økologisk sitron
  • Ca 1 ss hakkede mynteblader
  • Ca 1 ss hakket kruspersille
  • 1 ss kapers
  • 1 stk eple
  • 1 stk fennikel
  • 1 håndfull dill
  • Olivenolje
  • 500 g torskefilet i strimler på 2x6 cm
  • Ca 3 dl hvetemel
  • 2 stk sammenpiskede egg
  • 3 dl panko brødrasp
  • 1 stk løk
  • ½ grønn squash
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 liter soyaolje

Fremgangsmåte:

  1. Lag dressing ved å ha egg, olje, hvitløksfedd, ansjos, sennep og litt sitron i et litermål og bruk stavmikser. Kjør sammen til en tykk majones. Ha deretter i urter og avrente kapers og kjør det kjapt sammen.
  2. Lag salat ved å blande finsnittet eple og fennikel sammen med litt sitron og olje, salt og pepper.
  3. Krydre fisken med salt og pepper og vend strimlene deretter først i mel, så egg og til slutt brødrasp. Fiskepinnene stekes gylne i raust med olje.
  4. Varm opp soyaolje i en kjele.
  5. Skjær løken i 1 cm tykke skiver, løsne ringene fra hverandre. Skjær squashen i «pommes frites-størrelse».
  6. Panér løkringene på lik linje med fisken, kok de i den varme oljen til de er gylne.
  7. Squashen krydres med litt cayenne, paneres deretter i mel, egg og 50/50 panko og revet parmesan. Frityrkokes gylne eller stekes i varm ovnen.
  8. Stek burgerbrødene på snittflaten til de er gylne.
  9. Montèr burgeren ved å ha litt saus oppå bunnen av brødet, deretter litt salat, fiskepinner, mer saus, løkringer og til slutt brødet.
  10. Server burgeren oppå litt sammenkrøllet matpapir med fritert squash og en liten skål dressing.