Å, la meg få litt pannekake

Pannekaker kan brukes til middag, til dessert og som kaffekos. I dagens sending lager Wenche en deilig makaronirett med pannekaker som dessert.

Her er begge oppskriftene hennes.

Pannekaker (10-12 stykker)

- Å gi meg en pannekake! FOTO: TV 2
- Å gi meg en pannekake! FOTO: TV 2

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel,gjerne like deler fint hvetemel og sammalt fin hvete eller 3 dl fibra hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • smør til steking
  • Rørte bær, sukker eller honning til servering.

Slik gjør du:

Bland mel og salt og tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk glatt røre.

Tilsett resten av melken og eggene.

La røren svelle ca 20 min før du steker pannekaker i panne med slippbelegg, bruk ev litt nøytral olje eller smør til steking.

Bruker du en stekepanne som er 22 cm får du 10-12 pannkaker.

Makaronigrateng

Til 4- 6 personer

Dette trenger du:

  • 3 dl ukokt makaroni eller annen små pasta / makaroni
  • vann og salt til koking + 2-3 ss olivenolje
Makaronigrateng. FOTO TV 2
Makaronigrateng. FOTO TV 2

Kjøttsaus:

  • Ca. 300 g karbonade eller kjøttdeig
  • olje til steking
  • 1 løk,1-2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • friske eller tørkede krydderurter
  • salt og pepper
  • 1 ss balsamicoeddik ev. chilisaus

Hvitsaus:

  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ca. 1/4 ts salt

Slik gjør du:

Kok pasta i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn olivenolje.

Stek karbonade/kjøttdeig i smør eller olje sammen med finhakket løk og hvitløk og finrevet gulrot. Tilsett tomatpure og krydder og la steke med i 2-3 min før de hermetiske tomatene tilsettes. Kok opp og la trekke uten lokk i 10-15 min. Smak til med salt, pepper og ev. balsamicoeddik.

Hvit saus: Smelt smør i en kasserolle, tilsett mel og rør sammen. Spe med melk under god omrøring La sausen koke i 4-5 min. Smak til med salt.

Smør en ildfast form og fordel kjøttsaus, pasta og hvitsaus i formen og dryss over revet hvit ost.

Stek ved 200 grader 30-40 min. La gratengen hvile 5-10 min før servering.

Server med en grønn salat og dressing.