Du kan gjerne lage dobbel porsjon og fryse det som ikke blir spist. Det gjør du ved å doble alle ingrediensene foruten om gjæren.

Pizzasnurrer / pizzaboller

Denne oppskriften er nok til 18-22 stk, det avhenger av størrelsen.

Dette trenger du:

  • 5 dl lunkent vann eller melk
  • 2 ss olivenolje eller mykt smør
  • 50 g gjær
  • ca. 450 g hvetemel
  • ca. 450 g sammalt hvete, fin
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukker ev honning

Fyll:

  • 2-3 dl pizzasaus ev en blanding av ketchup og tomatpure
  • 200-250 g skinke / kalkun
  • 2 ts pizzakrydder ev. oregano
  • ca. 5 dl revet hvit ost
Pizzasnurrer / pizzaboller. FOTO: TV 2
Pizzasnurrer / pizzaboller. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Varm væsken til den er ”fingervarm”. Rør gjæren ut i litt av væsken, tilsett resten av væsken, salt, sukker og mel. (Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).

Arbeid sammen til deigen er smidig ikke for fast. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i ca. 40 min.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. Kjevl hver del ut til avlange leiver og bre utover pizzasaus. Dryss over strimler av skinke og halvparten av den revne osten og dryss over krydder.

Rull fast sammen fra langsiden og skjær i skiver og sett på et bakepapir på et stekebrett eller i en form, med litt avstand imellom, men ikke mer enn at de vil ese sammen under etterhevingen.

Dryss med resten av osten. Dekk med et klede og la pizzasnurrene etterheve i ca. 30 min.

Stek i varm stekeovn 225 grader i 12-14 min, på midterste rille.