Taco-pannekaker til feitetirsdag
I dag lager Wenche taco-pannekaker. En rett som er lett å lage for store og små.
Dette trenger du:
Pannekaker:
- 3 ss smør
- 6 dl melk
- 3 egg
- 3 dl fint hvetemel
- 2 dl grov sammalt hvete
- ½ ts malt spisskummen
- ½ ts malt koriander
- ½ ts salt
- Ev. 3-4 ss godt avrent mais
Fyll:
Brun ca 300 g karbonade/ kjøttdeig i olje, tilsett 2 -3 stk. finrevede gulrøtter, smak til med salt og pepper og tacokrydder.
Eller en fiskevariant til fyll:
Skjær laks i tynne strimler og stek i olje, krydre med salt, pepper og tacokrydder.
Taco-krydder, hjemmelaget med mindre salt
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss oregano
- 1-2 ts salt
- 2 ss malt fenikkel (tørket krydder)
- 2 ss malt spisskummen (tørket krydder)
- 2 ss malt koriander (tørket krydder)
Ha alt i en morter og rør sammen. Oppbevar i en tett mørk boks.
Godt tilbehør:
Guacamole, tomatsalsa, rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, revet ost, diverse grønnsaker i små biter for eksempel agurk, paprika, salat og mais.
Tomatsalsa
- 1/2 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- ½ rød chili
- saften av ½ sitron eller lime
- 5 tomater
- frisk koriander
- 1 ts spisskum
Slik gjør du det:
Pannekaker.
Smelt smør og ha i en bolle sammen med melk og egg. Pisk lett sammen. Tilsett mel, krydder og salt litt etter litt og pisk til en glatt røre. Du kan tilsette litt mais i røren eller servere mais ved siden av.
La røren hvile i 15-20 min før du steker pannekaker.
Stek pannekaker i en middels stor stekepanne ev med litt smør (det er smør i røren, så det skulle ikke være nødvendig med smør, prøv deg fram). Stek ved middels varme i 1-2 min på hver side. Brett pannekakene sammen og legg over i en form med lokk etter hvert som du steker dem.
Guacamole:
Del 2-3 modne avocado i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Tilsett presset saft av 1lime eller sitron og knus avocadokjøttet med en gaffel, massen skal være litt grov. Del en tomat i to, ta ut innmaten og finhakk tomatkjøttet (tomaten kan gjerne flås på forhånd) og tilsett i avocadomosen sammen med 1 finhakket sjalottløk, 1 fedd finhakket hvitløk og ½ finhakket chili. Rør godt sammen. Smakt il med salt, pepper og ev litt olivenolje. Ha over i krukke med lokk og sett kaldt ca 30 min før servering.
Guacamole kan oppbevares i krukke med lokk i 2-3 dager, MEN smaker best samme dag som den er laget.
Servering:
Legg pannekake flatt på en tallerken og fyll med det du ønsker og rull/ brett sammen.
Spis med kniv og gaffel eller med hendene!