Dette trenger du:

Pannekaker:

  • 3 ss smør
  • 6 dl melk
  • 3 egg
  • 3 dl fint hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts salt
  • Ev. 3-4 ss godt avrent mais

Fyll:

Brun ca 300 g karbonade/ kjøttdeig i olje, tilsett 2 -3 stk. finrevede gulrøtter, smak til med salt og pepper og tacokrydder.

Eller en fiskevariant til fyll:

Skjær laks i tynne strimler og stek i olje, krydre med salt, pepper og tacokrydder.

Taco-krydder, hjemmelaget med mindre salt

  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss oregano
  • 1-2 ts salt
  • 2 ss malt fenikkel (tørket krydder)
  • 2 ss malt spisskummen (tørket krydder)
  • 2 ss malt koriander (tørket krydder)

Ha alt i en morter og rør sammen. Oppbevar i en tett mørk boks.

Godt tilbehør:

Guacamole, tomatsalsa, rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, revet ost, diverse grønnsaker i små biter for eksempel agurk, paprika, salat og mais.

Tomatsalsa

  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • saften av ½ sitron eller lime
  • 5 tomater
  • frisk koriander
  • 1 ts spisskum

Slik gjør du det:

Pannekaker.

Smelt smør og ha i en bolle sammen med melk og egg. Pisk lett sammen. Tilsett mel, krydder og salt litt etter litt og pisk til en glatt røre. Du kan tilsette litt mais i røren eller servere mais ved siden av.

La røren hvile i 15-20 min før du steker pannekaker.

Stek pannekaker i en middels stor stekepanne ev med litt smør (det er smør i røren, så det skulle ikke være nødvendig med smør, prøv deg fram). Stek ved middels varme i 1-2 min på hver side. Brett pannekakene sammen og legg over i en form med lokk etter hvert som du steker dem.

Guacamole:

Del 2-3 modne avocado i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Tilsett presset saft av 1lime eller sitron og knus avocadokjøttet med en gaffel, massen skal være litt grov. Del en tomat i to, ta ut innmaten og finhakk tomatkjøttet (tomaten kan gjerne flås på forhånd) og tilsett i avocadomosen sammen med 1 finhakket sjalottløk, 1 fedd finhakket hvitløk og ½ finhakket chili. Rør godt sammen. Smakt il med salt, pepper og ev litt olivenolje. Ha over i krukke med lokk og sett kaldt ca 30 min før servering.

Guacamole kan oppbevares i krukke med lokk i 2-3 dager, MEN smaker best samme dag som den er laget.

Servering:

Legg pannekake flatt på en tallerken og fyll med det du ønsker og rull/ brett sammen.

Spis med kniv og gaffel eller med hendene!

Taco-pannekaker. FOTO: TV 2
Taco-pannekaker. FOTO: TV 2