I kveld skal artistene Ida Maria Nilsen og Omer Bhatti lage vegetarretter sammen med kokkene Øyvind Hjelle og Benedicte Eriksen.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Øyvind og Ida Marias grillede gresskarbiff toppet med potetgnocchi med parmesan, spinat med hvitløk og burrata-ost.

Gresskar:

  • 1 stk bottleneck gresskar
  • Timian
  • 5 stk fedd hvitløk
  • 250 g smør
  • Salt

Skrell bottlenecken og skjær av en stor skive så det blir en diger biff. Kutt ca 1 cm dypt snitt ned i gresskaret slik at smak og temperatur trenger inn i hele biffen raskere. Stek denne i olje til den blir gyllen. Ha mye smør, timian og hvitløk i pannen. Løft ut gresskaret og lag sjy på stekefettet.

Honning og hvitløksjy:

  • 100 g stekesjy (smør)
  • 50 g honning
  • 1 ss epleeddik
  • Salt
  • Hvitløk

Blandes i pannen og siles av.

Gnocchi:

  • 300 g mandelpotet
  • 150 g mel
  • 4 stk egg
  • 100 gr parmesan
  • Pepper

Skrell og kok poteten. Knus på en fjøl med potetpresse. Tilsett egg, riv parmesan, salt og pepre, samt dryss over mel. Kna dette sammen til en ball. Rull ut pølser og kutt de i biter med en kniv dyppet i mel. Ha pølses over i kokende vann. Kokes til de flyter. Løft dem deretter ut før de stek i smør. Dryss på rikelig med parmesan.

Spinat og burrata:

  • 100 g frisk grov italiensk spinat
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk Burrata
  • Mozzarella

Fres grov spinat med smør og hvitløk. Salt forsiktig. Knip opp burrataen over spinaten.

Puffede gresskarkjerner:

  • 50 g usaltede gresskarkjerner
  • Vann
  • To klyper salt

Usaltede gresskarkjerner kokes i vann og salt. Hell deretter av vannet og kok kjernene luftige og sprø i olje.

LEKKERT: Benedicte og Omers vegetariske nøttestek med røsti og bakte grønnsaker, parmesankrem og urteolje. Foto: Fingrene av fatet / TV 2.
LEKKERT: Benedicte og Omers vegetariske nøttestek med røsti og bakte grønnsaker, parmesankrem og urteolje. Foto: Fingrene av fatet / TV 2.

Benedicte og Omers vegetariske nøttestek med røsti og bakte grønnsaker, parmesankrem og urteolje.

Ingredienser:

  • 1 hel løk
  • 2 stk epler
  • 1 boks hakket tomat
  • 150 g hasselnøtter fra Piemonte
  • 150 g hakkede mandler
  • 3 ss havregryn
  • Salvie
  • Rosmarin
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • ½ ts ingefær
  • Skall av ½ sitron
  • 3 stk egg
  • ½ dl helmelk
  • 3 ss nøytral olje
  • 3 stk kokte poteter
  • 3 stk ukokte poteter
  • 200 g parmesan
  • 200 g flaskegresskar
  • 1 stk gul squash
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk bakt paprika piquillos
  • 2 dl olivenolje
  • 1 bunt basilikum
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl ricotta
  • 1 stk sitron

Fremgangsmåte:

  1. Kutt løken og eplene i fine terninger (husk å ta av skallet på eplene).
  2. Grovhakk mandlene og hasselnøttene.
  3. Ha olje i en kjele og surr løk og eple bitene myke og blanke, rør inn tomatene, nøttene, mandlene, havregryn, og alt krydderet. Rør godt og hell det over i en bolle.
  4. Avkjøl blandingen litt og rør så inn egg og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell deigen over i en godt smurt og melet porsjonsform. Sett i ovnen på full guffe (den skal egentlig stå i ovnen i en time).
  6. Rasp potetene og tilsett salt og pepper.
  7. Kutt grønnsakene i fine biter. Ha over olje, salt og pepper, og sett inn i ovnen.
  8. Lag fine kaker av potetene og stek i godt smør.
  9. Rasp parmesan og bland sammen med crème fraîche og ricotta, smak til med sitron, salt og pepper.
  10. Putt urtene, olje, salt, pepper, litt sukker og sitron i en blender og kjør opp.
  11. Legg opp med grønnsakene i midten sammen med røstien, nøttesteken over og ricottakremen på toppen, samt litt rundt på tallerkenen sammen med urteoljen.