Så enkelt kan du lage paella

Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet.

SPENNENDE KOMBINASJONER: Bård og Lindas paella med kamskjell og sjøkreps. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
SPENNENDE KOMBINASJONER: Bård og Lindas paella med kamskjell og sjøkreps. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

I kveld må kjendisene i Fingrene av fatet lage paella sammen med med kokkene Bård Greni og Øyvind Hjelle.

Det er forretningskvinnen Linda Johansen som konkurrerer mot livsstilscoachen Jeanette Roede.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Bård og Lindas paella med kamskjell og sjøkreps

Ingredienser:

  • 150 g Paella-ris
  • 1 stk kamskjell, levende
  • 1 stk sjøkreps, levende
  • 100 g kyllingfilet
  • 50 g ferdig kokte erter
  • ½ stk løk
  • ½ stk rød paprika
  • 2 kg blåskjell
  • Litt Cayenne
  • Litt Safran
  • Olje
  • 1 stk sitron
  • 4 dl hvitvin
  1. Kok opp blåskjellene slik at vi får kraft til å lage paellaen.
  2. Legg paellapanna (eller en stor stekepanne) på plata.
  3. Finhakk løken og stek den gyllen. Ha i hvitløken og stek i ca ett minutt, men den skal ikke svi seg.
  4. Ha i risen og hvitvinen. La det koke inn. Rør godt rundt hele tiden og pass på at ikke risen svir seg. Ha i litt og litt av blåskjellkraften, pass på at den koker helt inn før du sper på med mer. (Fortsett prosessen mens du har i resten av ingrediensene).
  5. Hakk tomatene og ha i panna.
  6. Bland ut safranen i litt varmt vann og hell i panna sammen med cayennepepper.
  7. Del opp paprikaen og ha i pannen. Ha i erter, kylling og blåskjell.
  8. Grill sjøkrepsen i ovn med salt, pepper og sitron i tre minutter. Disse legges på toppen av paellaen ved servering.
  9. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
MØRKT OG MYSTISK: Øyvind og Jeanettes paella negra. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
MØRKT OG MYSTISK: Øyvind og Jeanettes paella negra. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Øyvind og Jeanettes to versjoner av paella negra

"Paella negra ala fullt kaos"

  • 200 g bomba ris kyllingkraft skalldyrkraft olje
  • 1 boks pimientos de Lodosa
  • 5 argentiske villreker
  • 1 kg blåskjell
  • lime
  • sepiablekk (blekksprutblekk)
  • kaninlår
  • smør
  • 1 bunt timian
  • 1 stk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • 200 g svart villris
  • 1 g safran
  • 1 bit breiflabb
  • 2 stk peperoncino
  • 1 stk løk
  • 1 stk akkar
  • 2 stk sitron

Vanlig paella negra:

  • 1 stk kaninlår i biter
  • 500 gr bombaris
  • 1 stk løk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 stk peperoncino
  • 1 gr safran
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 dl skalldyrkraft med sepiablekk (blekksprutblekk)
  • 1 lt kyllingkraft
  • 1 dl hvitvin
  • 100 gr akkarringer og armer
  1. Olje, kaninlårbiter, finhakket løk, hvitløk og ris freses i panne.
  2. Kraften kokes opp med safran, hvitvin og blekket tilsettes. Hell over kraften i pannen og kok opp i 10 minutter. Tilsett ti blåskjell og sett den i ovnen på 300 grader, og la det deretter kokes opp i 10 minutter.
  3. Topp paellaen med argentiske villreker og breiflabbterninger som er stekt i rikelig med smør og hvitløk i separat panne, pimientos de Lodosa, lime i skiver.

Sucarat ris:

  • 200 svart villris
  1. Friteres på 200 grader og saltes.
  2. Drysses som en rand rundt i kanten pannen.