Baconmarmelade

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • Ca. 200 g bacon, i biter
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • ½ ts sennepsfrø
  • 1 pk ca. 250 g sherrytomat del i to
  • 2 ss akevitt eller 1 ts karve og ½ ts anis
  • 2 ss rødvinseddik
  • ¼ ts salt
  • Grovmalt pepper

Slik gjør du:

Finhakk løk, chili og hvitløk, fres i olje til løken er blank.

Tilsett bacon i små bitter og la blandingen trekke på middels varme til baconet får en gylden farge i 6-8 min. Rør om en gang imellom slik at blandingen ikke svir seg.

Tilsett lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og sherrytomater delt i to. Kok opp og la trekke til blandingen tykner, ca. 10 min.

Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl og oppbevar på glass.

Baconmarmelade kan serveres til hamburger, stekt fisk eller annen type kjøtt/ kylling.

Hamburgere

Dette trenger du:

  • Ca. 500 gram karbonadedeig
  • 1 ½ ts salt og grovmalt pepper
  • Ca. 1 dl iskaldt vann

Slik gjør du:

Bland godt sammen, bruke gjerne hendene. Form til burgere og stek i stekepanne med litt olje eller smør.

Bacon stekt i stekeovn.

Ovnsstekt bacon. FOTO: TV 2
Ovnsstekt bacon. FOTO: TV 2

Varm stekeovn til 200 grader. Legg baconskiver på et bakepapirkledt stekebrett, stek på midterste rille i varm stekeovn i 10-12 min. Følg med!

Vaniljeis med bacon og chili (til 4 personer)

Dette trenger du:

  • Ca. 200 g ferdigkjøpt vaniljeis eller hjemmelaget
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • Finhakket sprøstekt ferdig stekt bacon
  • 1-2 finhakkede rød chili (uten frø)

Sett frossen is i kjøleskapet i ca. 30 min, til den blir myk. Tilsett finhakket sprøtt bacon og finhakket chili.

(spar litt bacon til dryss ved servering).

Server i glass / skåler dryss over med finhakket bacon og chili ved servering.

Hamburger med baconmarmelade og iskrem med bacon. FOTO: TV 2 
Hamburger med baconmarmelade og iskrem med bacon. FOTO: TV 2