Skihyttas spesialiteter av lokale råvarer.

Oppskriften er fra restaurant Skihytta, Trysil

Elgkarbonader

4-6 personer

  • Ca 1kg grovkvernet elgkjøtt
  • 100-150 kvernet spekk
  • 1 egg
  • Viltkrydder, salt og pepper

Bland sammen og form til karbonader og stek i panne med litt smør.

Server med potetmos, tyttebærkrem og soppsaus

Tyttebærkrem

Bland sammen rømme og lett sukret tyttebær. Smak til med litt salt, pepper og tørket eller finhakket frisk timian.

Soppsaus

  • Surr finhakket løk i smør i en stekepanne.
  • Tilsett sopp i biter og stek til ”soppvæsken” er fordampet.
  • Tilsett rømme (gjerne Rørosrømme eller Seterrømme) eller matfløte.
  • Kok opp og la trekke til sausen tykner.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt knust einebær, timian eller viltkrydder.

”Suppegjøk”

- Suppe i brødbolle

Bak store rundstykker og bruk de som suppebolle. Eller gjør som på skihytta og del et ferskt brød i to på midten.

SUPPEGJØK: Bryt brødet i to og bruk den som en bolle til suppen. Foto: TV 2
SUPPEGJØK: Bryt brødet i to og bruk den som en bolle til suppen. Foto: TV 2

Trykk ned innmaten i brødet. Fyll på med ønsket suppe. Server straks.

Forslag til supper: Tomatsuppe, blomkålsuppe, brokkolisuppe, soppsuppe, gulasjsuppe eller den suppen du ønsker.

Skihytta Trysil gulasjsuppe

4-6 personer

  • Ca 400g rent kjøtt fra okse, elg, rein, hjort eller lam
  • Smør til steking
  • 2 løk, grovhakket
  • Ca 1 dl tomatpuré
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 poteter i små terninger
  • 2 røde paprika i små terninger
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • ½ grovhakket purre
  • Ca 1 l kraft eller fond som er tilsatt vann
  • 1 ts karve
  • Salt, pepper

Del kjøttet i ”suppe"-terninger og stek det i smør. Tilsett løk og la det surre med kjøttet et par minutter. Ha i tomatpuré, vend om og la frese i 2-3 min før resten av ingrediensene tilsettes.

Kok opp og la trekke i 20-30 min til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Fyll suppen over i brødet, legg i en klatt rømme og pynt med persille.