God morgen Norges versjon av brennende kjærlighet

Dette trenger du:

Basis oppskrift:

  • 200-250 gram bacon
  • 2 løk
  • Potetmos:
  • Ca 700 g poteter, gjerne mandelpotet
  • 3-4 skiver sellerirot
  • Ca 2 dl varm/ lunken melk
  • 1-3 ss smør
  • salt, pepper
  • ev revet muskatnøtt

Slik gjør du det:

Begynn med å lage potetmos.

Skrell og del poteter og sellerirot i terninger/biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos til en glatt masse, tilsett smør og melk. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Grovhakk løken og skjær bacon i biter (som den grovhakkede løken). Stek løk og bacon i panne ved middels varme i ca. 20 min til løken blir lys karamellisert og bacon er gyllent.

Server potetmos med et godt dryss stekt løk og bacon.

3:52

Lag brennende kjærlighet som beskrevet.

Tilsett 1-2 epler i biter i pannen med løk og bacon. Tilsett finsnittet vårløk helt mot slutten og smak til med 1-2 ts karri. Pynt ev. med et par hele skiver stekt bacon.

Brennende kjærlighet, en dansk klassiker. FOTO: TV 2
Brennende kjærlighet, en dansk klassiker. FOTO: TV 2