I Fingrene av fatet i kveld står det kylling og couscous på menyen.

Programleder Marcus Bailey og DJ Charlotte Thorstvedt møtes til duell på kjøkkenet sammen med kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Reneé Fagerhøi.

Reneé og Charlottes kylling med ingefærcouscous

Ingefærcouscous:

  • 200 g couscous
  • 1 ss meierismør
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 fedd hvitløk - finhakket
  • 2 stk sjalottløk - finhakket
  • 2 røde chili u/frø - finhakket
  • 3 dl mørk kyllingkraft
  • 2 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • 1 pose ruccola

Fremgangsmåte:

  1. Stek ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili i meierismør til det er blankt, hell på kyllingkraft og kok opp. Når kyllingkraften koker, ha i couscous, sett til side og dekk til med plastfolie.
  2. La couscousen trekke til kyllingkraften er absorbert. "Fluff" opp couscousen ved å vende den med en gaffel og litt ekstra meierismør.
  3. Smak til med litt ekstra sitronsaft og bland inn masse grovhakket koriander og ruccola.

Halloumi:

  • 250 g halloumi ost (kypriotisk ost)
  • Nøytral olje
  • Svart pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kutt halloumi osten i skiver.
  2. Varm olje i en stekepanne og stek osten hardt på begge sider.
  3. Krydre med litt svart pepper.

Yoghurt dressing:

  • 3 dl gresk/tyrkisk yoghurt
  • ½ agurk
  • ½ fedd hvitløk
  • 1 potte mynte salt cayenne pepper

Fremgangsmåte:

  1. Riv agurken på det groveste på rivjernet og grovhakk mynten, finhakk hvitløken og bland godt sammen med yoghurten.
  2. Smak til med salt og litt cayenne pepper.

Økologisk Kyllingbryst med skinn:

  • 1 stk kyllingbryst med skinn
  • Nøytral olje
  • Salt og svart pepper

Fremgangsmåte:

  1. Varm en panne med nøytral olje.
  2. Krydre kyllingbrystet godt med salt og pepper, stek med skinnsiden ned i pannen. Når skinnet er sprøtt og har en fin gylden farge, snu og stek 3-4min på den andre siden.
  3. Legg kyllingbrystet på et stekebrett med bakepapir og stek i ca. 10 min i ovnen på 200C, hvil på brettet.
  4. Legg opp couscousen i et leirfat eller et rustikt porselens tallerken. Legg halloumien rundt, trancher kyllingbrystet å legg på toppen med en god klikk yoghurtdressing, avslutt med friske blader koriander.
Charlotte og Marcus sin kylling- og couscousgryte. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
Charlotte og Marcus sin kylling- og couscousgryte. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Charlotte og Marcus sin kylling- og couscousgryte

Ingredienser:

  • 500 g siktet hvetemel
  • ½ pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2,5 dl lunkent vann
  • ½ boks kikerter
  • ½ ss korianderfrø
  • ½ ss karve
  • 1 løk
  • 2 store kyllingbryst
  • 1 ss revet ingefær
  • 1-2 ss harissa
  • 1 boks/400 g hermetiske kikerter
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 400 g couscous
  • Ca 4 dl kyllingkraft
  • 1 økologisk sitron
  • 1 bunt koriander
  • ½ bunt mynte
  • 2 ss olivenolje
  • 2 never mandler eller pinjekjerner

Fremgangsmåte:

  1. Bland mel, gjær, salt, sukker, vann, knuste kikerter og krydder knust i en morter til en smidig deig.
  2. Del løken i terninger og fres det i en kjele med litt olje.
  3. Del kyllingbrystene i terninger og stek de sammen med løken til de er så vidt gjennomstekte.
  4. Ha i revet ingefær og rør inn harissa. Bland i couscous, kikerter og aprikos delt i biter, hell over kokende kyllingkraft. Dekk med plastfolie og la det stå i 5 min. Rør couscousen luftig med en gaffel og smak til med sitronsaft og revet sitronskall og hakkede urter.
  5. Del deigen i seks emner og kjevle de til tynne leiver. Stek deigemnene direkte på rist i ovnen på 250 grader i ca 3 min.
  6. Rist mandler eller pinjekjerner i en tørr panne til de er gylne, grovhakk og strø oppå kyllingretten.
  7. Ha litt harissa i en liten skål og lag en fordypning i midten, hell litt olivenolje oppi fordypningen. Dette er dipp til brødet.