Det står tapas på menyen i kveld! MMA-fighter Emil Meek og snowboarder Daniel Franck konkurrerer bak grytene sammen med kokkene Jon Marius Sletten og Charlotte Mohn Gaustad.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Charlotte og Emils akevittristede småpoteter, mangoldruletter og smålefser med rakfisk

Akevittristede småpoteter

Ingredienser:

  • ½ ss karve
  • Stjerneanis
  • ½ ss korianderfrø
  • Litt sitronskall
  • 500 g smaksrike småpoteter
  • Olje
  • Smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kok potetene knapt møre, hell av vannet og la de dampe fra seg. Ha krydderet i en tørr og varm panne og rist de noen få minutter. Knuses deretter lett i en morter.
  2. Ha litt olje og smør i pannen sammen med sitronskall og poteter, strø på litt av krydderet.
  3. Stekes i noen få minutter.

Mangoldruletter

Ingredienser:

  • 1 stk mangold
  • Ca 400 g medisterfarse
  • 50 g smør
  • Hakkede urter

Fremgangsmåte:

  1. Forvell mangoldbladene raskt i lettsaltet vann.
  2. Fyll bladene med en liten skje medisterfarse og pakk bladene sammen til små pakker. Legg pakkene i en bambusdamper og damp de noen minutter til farsen er gjennomvarm. Hvis du ikke har bambusdamper kan du bake de i ovnen under folie.
  3. Legg de dampede rulettene i en ildfast form, ha på litt smør og hakkede urter og stek de litt under grillelementet rett før servering.

Smålefser med rakfisk

Ingredienser:

  • 1 kg mandelpotet
  • Ca 250 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 rakfisk
  • Akevitt
  • 1 boks Rørosrømme
  • 1 sjalottløk
  • ½ bunt gressløk
  • 1 stk kokt egg

Fremgangsmåte:

  1. Kok potetene med skallet på i lettsaltet vann.
  2. Del rakfiskfileten i terninger eller tynne skiver og ha på en skvett akevitt.
  3. Skrell potetene mens de er varme og kvern de eller mos de gjennom en sil. Kna potetene sammen med saltet og ca halvparten av melet. Rull deigen ut til en tjukk pølse og del den i skiver, legg et bakeklede over. Bak ut en og en leiv med det resterende melet. Bruk rundkjevle og til slutt rutekjevle.
  4. Legg leiven over på ei varm takke og stek den mange ganger på hver side, snu hyppig. Legg de ferdigstekte lefsene mellom to bakekleder oppå ei bakerist.
  5. Anrett rakfisken oppå ei lefse med litt rømme, løk, gressløk og egg.
TIDSPRESS: Jon Marius og Daniels blinis med løyrom og ørrettartar med fritert lakseskinn. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
TIDSPRESS: Jon Marius og Daniels blinis med løyrom og ørrettartar med fritert lakseskinn. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Jon Marius og Daniels blinis med løyrom og ørrettartar med fritert lakseskinn

Ingredienser:

  • 2 stk egg
  • 3 dl melk
  • 15 g fersk gjær
  • 3 dl hvetemel
  • 50 g smør
  • 1 stk rødløk
  • 100 g rørosrømme
  • 1 boks løyrom
  • 1 stk ørret
  • 1 stk granny smith eple
  • Pas pier (sjøgress)
  • 1 stk lime
  • 1 glass ørretrogn

Fremgangsmåte:

Blinis:

  1. Varm melk til ca 37 grader og rør ut gjæren i melken. Bland inn melet og skill eggeplommene fra hverandre. Ha eggeplommen i røren og la røren heve.
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Smelt smør og ha i røren. Vent tilslutt inn eggehviten.
  4. Stekes i en panne i ønsket størrelse. Toppes med rømme og løyrom.

Ørrettartar:

  1. Fileter ørreten og ta ut bena og skinnet. Kutt i små terninger.
  2. Skrell og kutt 1/2 banansjalottløk.
  3. Kutt granny smith eple i små terninger. Vend dette i tartaren.
  4. Smak til med limesaft, salt og olivenolje.
  5. Dander på fritert lakseskinn.

Lakseskinn:

  1. Skrap lakseskjellene på skinnet. Skrap vekk all fett og kjøtt på skinnet.
  2. Kok skinnet i ett minutt. Haes på bakepapir og tørkes i ovn på 60 grader over natten.
  3. Knekkes opp og friteres i nøytral olje.