Pizza

Gjest i kjøkkenet er Bodil Hasselknippe, eier av Pizzastua Asker.

Hun er vinner i NM, amerikansk pizza, på matmessen Smak 2017.

Dette trenger du:

Til 3-5 pizzabunner (avhengig av størrelse)

  • 6 dl lunket vann (ca 25 oC)
  • 1 dl god olivenolje
  • 1/4 pakke fersk gjær (12-13 g), evt. 3 g tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 900 gram hvetemel, gjerne blanding av hvetemel og «tipo 00»/pizzamel
  • 2 ts salt

Tips: 1 dl av vannet kan byttes ut med øl for en sprø bunn eller melk for en myk bunn.

Slik gjør du:

Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Tilsett siktet mel og salt og elt i 15 minutter til en myk seig deig.

Tilsett ev. litt vann hvis deigen er for hard.

Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 3-5 deler, trill til runde store boller. Legg de på et oljet brett med god avstand mellom hver bolle, dekk til med plast.

Hver deigbolle er stor nok til en utformet pizza.

La stå i 2-3 timer i romtemperatur.

Når de har fått dobbelt størrelse kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.

Det aller beste resultatet får du jo lenger deigen får stå. Lag gjerne deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet natten over.

Tilberedning:

Ca. 30 min før steking, sett et stekebrett smurt med litt olje inn i stekeovnen ved 250 C, varm opp i ca. 30 min.

Kjevle ut deigen til passe tykkelse. Tykk bunn er amerikansk pizza, den er ca. 1 cm tykk. Tynn bunn er italiensk.

Legg den på stekebrettet.

Stek på nederste rille til pizza er halvstekt. For amerikansk bunn ca.5 min. For Italiensk bunn ca 1-2 min.

Ta ut legg på fyll og stek videre i 6-8 min.

Forslag til fyll:

- Pensle med en urte olje, fordel over ost, ev skinke eller stekt bacon

- Tomatsaus, ev. skinke i strimler, revet ost

- Rømme smakt til med urter

PIZZA: Norgesmester i pizzabaking gir tips. FOTO: TV 2
PIZZA: Norgesmester i pizzabaking gir tips. FOTO: TV 2

Eller dine egne varianter