Herlige reinsdyrburgere i idylliske Røros
Wenche har tatt turen til Røros og Femundløpet. Hun har tatt kjøkkenet ut i gata og lager herlige reinsdyrburgere på grillen.
Wenche koser seg med all den lokale maten hun har fått tak i på Røros, og ikke minst gleder hun seg til å se Femundløpet!
Denne helgen kan du følge både Wenche og Femundløpet på TV 2 , TV 2 Sumo og TV2.no.
Reinsdyrburger med multe-, krekling- eller tyttebær dressing servert på «blings»
Dette trenger du:
- 600 g reinsdyrskav, kvernet en gang, eller grovhakket i foodprosessor. Eventuelt finhakk med kniv, eller kjøp ferdig kvernet reinsdyrkjøtt
- 1 1/2 ts salt, grovmalt pepper
- 2 ts tørket timian
- 1/2 dl vann eller 2-3 ss Rørosrømme
- 1 ss potetmel
- Smør til steking
Multe- eller tyttebærdressing
- 4 ss seterrømme
- ts salt, grovmalt pepper
- 4 grove hamburgerbrød eller grove skiver, salat, stekt sopp eller løk
Slik gjør du:
Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor eller finhakk med en god kniv.
Rør inn salt, pepper, timian, vann eller rømme, potetmel, til deigen henger sammen uten å bli seig.
Del deigen i 4 og form til 4 burgere.
Bland sammen rømme og multer/tyttebær/krekling, smak til med salt, pepper og timian eller rosmarin.
Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.
La dem hvile noen minutter.
Stek ev sopp eller løk i pannen.
Anrett burgerne i hamburgerbrød/grove brødskiver eller i lefse/lompe med salat, stekt sopp eller løk og dressing.