Herlige reinsdyrburgere i idylliske Røros

Wenche har tatt turen til Røros og Femundløpet. Hun har tatt kjøkkenet ut i gata og lager herlige reinsdyrburgere på grillen.

Wenche koser seg med all den lokale maten hun har fått tak i på Røros, og ikke minst gleder hun seg til å se Femundløpet!

Denne helgen kan du følge både Wenche og Femundløpet på TV 2 , TV 2 Sumo og TV2.no.

Reinsdyrburger med multe-, krekling- eller tyttebær dressing servert på «blings»

Dette trenger du:

  • 600 g reinsdyrskav, kvernet en gang, eller grovhakket i foodprosessor. Eventuelt finhakk med kniv, eller kjøp ferdig kvernet reinsdyrkjøtt
  • 1 1/2 ts salt, grovmalt pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1/2 dl vann eller 2-3 ss Rørosrømme
  • 1 ss potetmel
  • Smør til steking

Multe- eller tyttebærdressing

  • 4 ss seterrømme
  • ts salt, grovmalt pepper
  • 4 grove hamburgerbrød eller grove skiver, salat, stekt sopp eller løk
REINSDYRBURGER: Fantastisk reinsdyrburger laget av lokale ingredienser fra Røros. Foto: TV 2 
REINSDYRBURGER: Fantastisk reinsdyrburger laget av lokale ingredienser fra Røros. Foto: TV 2 

Slik gjør du:

Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor eller finhakk med en god kniv.

Rør inn salt, pepper, timian, vann eller rømme, potetmel, til deigen henger sammen uten å bli seig.

Del deigen i 4 og form til 4 burgere.

Bland sammen rømme og multer/tyttebær/krekling, smak til med salt, pepper og timian eller rosmarin.

Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.

Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.

La dem hvile noen minutter.

Stek ev sopp eller løk i pannen.

Anrett burgerne i hamburgerbrød/grove brødskiver eller i lefse/lompe med salat, stekt sopp eller løk og dressing.