Se hva som skjedde da Ane og Morten måtte ta over Wenches kjøkken

Wenche måtte kaste inn forkleet i dag da hun ble syk midt under God morgen Norges direktesending.

Heldigvis er det ingenting alvorlig som feiler Wenche, og hun er sannsynligvis tilbake om noen dager.

Sporty Ane hoppet inn som vikar sammen med Morten, og sammen klarer de å gjøre ferdig retten til Wenche. Det er torsketunger til forrett og pannestekt skrei med nydelig tilbehør til hovedrett. Fantastisk middag på en helt vanlig onsdag!

Her er det de laget:

Torsketunger med remulade

Start med å lage remulade.

Remulade

Smak til majones med sennep, finhakket sjalottløk, finhakket sylteagurk/ev kapers, finhakket gressløk, ørlite karri og saft fra sitron.

Torsketunger

Som en liten forrett, beregne 3-4 torsketunger pr person.

Dette trenger du:

  • 12-15 torsketunger
  • 3 ss hvetemel,
  • Salt og pepper
  • 1 egg
  • 4-5 ss malt tørket brød/strøkavring
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • smør til steking

Slik gjør du:

Skyll, rens og tørk.

Vend torsketungene først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i halvpisket egg og tilslutt i strøkavring.

Tilslutt brunes torsketungene i smør i en varm stekepanne i 5-6 min.

TORSKETUNGER OG PANNESTEKT SKREI: Helt fantastisk middag på en helt vanlig onsdag. Foto: TV 2 
TORSKETUNGER OG PANNESTEKT SKREI: Helt fantastisk middag på en helt vanlig onsdag. Foto: TV 2 

Pannestekt skrei servert med rotgrønnsaker, sellerimos og smørsaus med lakserogn

Les igjennom hele oppskriften før du begynner å tilberede maten.

Pannestekt skrei, stekes rett før servering.

Tilbehøret kan gjøres klart i god tid før servering.

Sellerimos

Kok ca 500 g sellerirot og ev 1-2 mandelpoteter biter møre i lettsaltet vann.

Hell av kokevannet, tilsett ca 1 dl matfløte eller melk og mos glatt.

Smak til med salt og finrevet skall av ½ sitron.

Rotgrønnsaker

Skrell og del i biter/staver av gulrot, persillerot, kålrot og ev gulbeter og kok møre i lettsaltet vann.

Gressløk- og dillolje

Kjør 2-3 dl gressløk og dill (uten stilker) og ca 1 dl nøytral olje i en blender i 5-6 min. til en helt grønn glatt konsistens.

Kok opp og sil gjennom et kaffefilter/finmasket dørslag.

Smak til med salt.

Avkjøl.

Dette kan gjøres dagen før servering.

Oppbevar i tett glass i kjøleskapet.

Smørsaus

  • 2 sjalottløk
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fiskekraft (ev lys kyllingkraft)
  • 2 dl matfløte
  • ca 150 g usaltet smør
  • salt, pepper
  • finhakket gressløk
  • ev lakserogn

Finhakk 2 sjalottløk, surr den myk i 1 ss smør.

Hell på 2 dl hvitvin, kok inn til ca ¾ dl.

Tilsett 2 dl fiske/kyllingkraft og fløte og kok inn til halv mengde gjenstår.

Pisk inn 150 g smør i biter litt etter litt, til en glatt saus.

Sausen skal ikke koke!

Smak til med salt og pepper.

Sil før servering.

Skrei

  • 800 g skreifilet ev torskefilet
  • 2 ts salt
  • ½ dl nøytral olje + 1 ss smør til steking

Legg skreifilet i porsjonsbiter i et ildfast fat, dryss med litt salt og la den ligge og trekke smak i ca 15 min.

Skyll og tørk av fisken.

Varm olje i en stekepanne tilsett smør og la det smelte.

Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned og stek til skinnet blir gyllent og sprøtt, steketid avhengig av tykkelse, 6-8 min.

Øs over stekefett mens fisken steker.

Snu og stek ca 1 min på andre siden.