Mat for all slags trening

Mesterkokk, Jonas Lundgren, har skrevet en bok som er perfekt for alle som trener. Den heter "Spis - tren - spis" og passer perfekt for alle uansett treningsnivå. Jonas og Wenche har hentet frem oppskriften "Kylling satay" fra Jonas' kokebok. Retten er høy på energi og derfor perfekt for deg som trener.

Kylling satay – høy på energi

Gjest i GMN kjøkkenet Jonas Lundgren som har gitt ut boken «Spis- tren - spis»

Dette trenger du:

Kyllingspyd:

  • 800 g kyllingfilet
  • Olje til pensling
  • salt, pepper
  • Grillspyd

Peanøttsaus:

  • 75 g peanøtter
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 dl kokosmelk
  • ½ bunt grovhakket koriander
  • Salt

Salat:

  • ½ agurk
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 bunt grovhakket koriander
  • 1 - 1/2 dl riseddik
  • 1-2 ss honning
  • Salt
KYLLING SATAY: Perfekt mat til folk som trener. Foto: TV 2.
KYLLING SATAY: Perfekt mat til folk som trener. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Skjær kylling i biter (2-3 cm) og tre dem på spyd.

Salte, pepre og pensle kjøttet med litt olje.

Grillspydene 2 – 2 ½ min på hver side i stekepanne eller på grillen.

Rist/lettstek peanøtter i en tørr stekepanne.

Tilsett alle ingrediensene bortsett fra kokosmelk og koriander, kok opp og la trekke.

Tilsett kokosmelk etter ca 10 min.

Kjør sausen i en blender (med en stavmikser) og hell tilbake i kjelen.

Kok inn til passende konsistens.

Smak til med salt og tilsett grovhakket koriander.

Rens og del rødløken og agurken i tynne strimler.

Finhakk chili og grovhakk koriander.

Bland lett sammen og smak til med salt.

Server grillspydene med peanøttsaus og salat.