Det snør på Rhodos

Det er mer snø på Rhodos enn på hytta til Wenche! Da Wenche fikk se bilde som Eli Kari Gjengedal hadde fra Rhodos tenkte hun at grekerne trenger noe å varme seg på. Dagens rett er den greske tradisjonsretten stifado! Prøv selv og drøm deg bort til Hellas.

Stifado – en gresk gryte

Til 4 personer

Dette trenger du:

  • ca 800 g benfritt storfekjøtt (flatbiff, bankekjøtt, oksestek) eller lammekjøtt.
  • 3-4 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • olivenolje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ca 1 1/2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • 3-4 laurbærblad
  • 1 hel kanel
  • 2 hele nellik
  • Salt og kvernet pepper
STIFADO: Gir både varm kropp og varme drømmer. Foto: TV 2
STIFADO: Gir både varm kropp og varme drømmer. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i store terninger (ca 3x3 cm).

Rens skjær løk i båter løk.

Finhakk hvitløk.

Stek kjøttet i varm stekepanne med olje og ha over i en gryte.

Brun løken og ha over i gryten.

Kok ut pannen med litt av rødvinen og hell i gryten.

Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater, resten av rødvin, eddik og krydder.

Kok opp og la trekke under lokk i 1 – 1 ½ timer til kjøttet er mørt.

Tilsett evnt litt vann, slik at væsken står i underkant av kjøttet.

Smak til med salt, krydder og sukker.

Server med brød og tomatsalat.

Tomatsalat

Skjær tomater i skiver (tynne ringer) og anrett sammen med oliven og fetaost.

Ringle over litt olivenolje og dryss over salt og pepper.