Pimp opp fiskebollene
Wenche tar for seg en god gammel slager, nemlig fiskeboller på boks!
Fiskeboller trenger ikke å bli en traust middag, den kan du pimpe opp med fantastisk tilbehør. Wenche viser deg hvordan med enkle triks!
Fiskeboller med asiatisk vri servert med reker
Dette trenger du:
- 1 boks fiskeboller
- 500 – 600 g reker med skall eller 250 -300 g rensede reker
- frosne grønne erter
- Hvit saus:
- 2 ss smør
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk (ev 5 dl melk og 1 dl kraft fra fiskebollene)
- 1-3 ss sweet chilisaus (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
- Salt og pepper
- Dill eller gressløk
- Ev karri til dryss
Slik gjør du:
Begynn med å lage sausen.
Smelt smør i en kasserolle, surr finhakket løk til den er blank.
Rør inn hvetemel og spe med melk til passe konsistens.
La sausen trekke 8-10 min.
Smak til med salt, pepper og sweet chilisaus.
Legg i fiskebollene, kok opp.
Tilsett frosne erter og la trekke i 5-6 min.
Rensede reker drysses over rett før servering.
Server med poteter, brokkoli og evnt gulrøtter.
Artikkelen er oppdatert