Kjøttfri torsdag
"Squashpasta" er et kjempefint alternativ til vanlig pasta, og en kjøttfri dag i løp av uken er noe alle burde prøve å få til i følge Wenche. I dag lager hun en herlig rett med "squash- og søtpotetpasta" med tomatsaus.
Squash og søtpotet «pasta» servert med tomatsaus
Dette trenger du:
- 2 squash og ev 1-2 søtpoteter
- vann, salt, olivenolje
Tomatsaus:
- 3-4 gulrøtter
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- olje
- 3-4 ss tomatpure
- 1-2 bokser knuste hermetiske tomater (ca 6 dl)
- 1 dl grønnsakskraft eller annen kraft/buljong (konsentrert kraft/fond fra flaske må spes ut med litt vann)
- 1 laurbærblad
- 1 ss tørket oregano eller Provence krydder
- Salt, pepper
- 1 ss balsamicoeddik
- Ev revet parmesan til servering
Slik gjør du:
Start med å lage tomatsaus.
Finhakk løk og hvitløk.
Skrell og riv opp gulrøtter, rens og finhakk løk og hvitløk.
Varm olivenolje på middels varme i en stekepanne med høye kanter.
Tilsett revet gulrot, løk og hvitløk og la frese uten å bli brunt 2-3 min.
Tilsett tomatpure og la frese videre i 2-3 min.
Tilsett krydder hermetiske tomater og kraft.
Kok opp og la små koke/trekke i 20-30 min uten lokk.
Smak til med krydder, salt, pepper og balsamicoeddik.
Skyll og strimle squash og skrellete søtpoteter opp på en «spiral kutter» eller del i lange strimler med en ostehøvel og skjær i tynne strimler.
Kok opp lettsaltet vann.
Legg først i søtpotet strimlene og la koke 2-3 min før squash strimlene legges i.
Kok videre i ca 1 min.
Hell av kokevannet og vend litt olivenolje og ev litt sitronsaft og flaksalt.
Server squash og søtpotet «pasta» med tomatsaus og et godt dryss med revet parmesan.