Denne retten gjorde Audun til superkjendis

Da Audun Kvitland Røstad var på ferie i Indonesia ble han forelsket i matretten Nasi Padang, en rett han likte så godt at den fortjente en sang. Sangen har tatt helt av og har 1.8 millioner avspillinger på Youtube. Audun blir nå gjenkjent på gaten i et land hvor det bor 250 millioner mennesker. Selv om Audun har blitt superkjendis rydder han kalenderen for å lage favorittretten sin sammen med Wenche.

Nasi Padang - Indonesisk inspirert rett med kylling

Til 4-6 personer

Dette trenger du:

  • 1 mellomstor kylling delt i biter eller 2 kyllingbryst og 2 kyllinglår
  • 2 ts salt
  • saft fra 2 lime
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chilipepper
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 -2 ts karri
  • 1 knust/hakket sitrongress
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 1 laurbærblad
  • 3-4 kaffir/tørkede lime blader
  • Ca 4 dl kokosmelk
NASI PADANG: Indonesisk klassiker. Foto: TV 2.
NASI PADANG: Indonesisk klassiker. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Del opp kylling i store biter.

Bland sammen saft fra lime og salt, og «gni» inn kyllingbitene med blandingen.

La stå og trekke smak i ca 30 min.

Tørk lett med litt kjøkkenpapir før steking.

Mens kyllingen mariners, lag krydderpaste.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili, ingefær, fennikelfrø, gurkemeie, karri (smak deg fram), finhakket sitrongress, salt og sukker og mos sammen i en morter til en krydderpaste.

Varm olje i en stekepanne tilsett krydderpaste og la surre ved middels varme i 3-4 min.

Tilsett laurbærblad, limeblader/kaffir, kokosmelk og de marinerte kyllingbitene.

Kok opp, senk temperaturen og la trekke uten lokk ca 30 min, til kyllingen er kokt.

Varm stekeovnen til 250 oC.

Ta opp kyllingbitene fra pannen og legg i et ildfast fat, sett i stekeovnen og stek kyllingbitene 3-5 min på hver side.

Pensle ev kyllingbitene med litt ekstra kryddersaus fra pannen, pass på at kyllingen ikke blir brent.

Server med ris (med et karridryss), kokte grønnsaker eller en salat.

Tips: Retten kan også serves med egg (type speilegg) og chilisaus og ev en grønn chilirelish.

Tilbehøret og kryddersmakene varierer fra sted til sted.