Pepperkaker som alle kan spise!

Førjulstiden er helt klart tiden for pepperkakebaking. Har du eller noen av dine kjære matallergier bør du få med deg denne oppskriften!

Julens beste pepperkaker.
Disse er uten gluten, hvetestivelse, egg, melk og soya.
Oppskrift av Sissel Brustad, gründer av minmat.no
Hvis du har spørsmål om matintoleranse eller allergier kan du stille dem via denne nettsiden.

Dette trenger du:

  • 150 g margarin uten melk
  • 1 dl mørk sirup mørk
  • 150 g sukker
  • 1 dl risfløte
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ¼ ts malt pepper
  • 2 ts kanel
  • ½ ts natron
  • 500 g semper fin mix
Allergivennlige pepperkaker. FOTO: TV 2
Allergivennlige pepperkaker. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Smelt margarin, sirup og sukker over svak varme.
Rør til sukkeret er smeltet.
Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter).
Rør inn risfløte og krydder.
Tilsett ca. 450 gram mel.
Spar resten av melet til utbakingen.
Rør godt sammen.
La deigen stå kjølig til neste dag.
Kna inn litt etter litt, resten av melet til en smidig deig.
Ønsker du myke karamelliserte pepperkaker, vær sparsommelig med resten av melet.
Kjevle deigen ut til en tynn leiv.
Trykk ut figurer med pepperkakeformer.
For ekstra sprø pepperkaker bruk potetmel når du kjevler ut.
Stek kakene på midterste rille i varm stekeovn, ved 200oC i 7-8 minutter.

Avkjøl og dekorer med melisglasur.

Ønsker du å lage pepperkakehus eller store pepperkakefigurer; kjevle deigen ut på bakepapir .

Stikk eller skjær ut formene og trekk bakepapiret over på et stekebrett.
Beregn litt lengre steketid.