Betasuppe i går – italiensk grønnsakssuppe i dag!

Mariangela di Fiore var gjest i Wenches kjøkken i dag. Hun lærte oss å lage en ekte italiensk rett – La ribollita.

Oppskrift av Mariangela di Fiore, fra boken «Mitt Italia- en kulinarisk reise».

Dette trenger du:

  • 200 g hermetiske cannelinibønner eller andre hvite bønner (evt. tørre hvite bønner)
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • Olivenolje
  • 200 g grønnkål
  • 1 pakke frisk babyspinat (60-70 g)
  • 2 poteter
  • 150 g sherry tomater
  • 4 skiver tørt brød (gjerne et par dager gammelt brød)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • Kraft/vann
  • Salt, pepper
La ribollita, italiensk grønnsakssuppe Foto: TV 2
La ribollita, italiensk grønnsakssuppe Foto: TV 2

Slik gjør du:

Tørre bønner legges i bløt i kaldt vann i 8-10 timer før de kokes i ca. 1 time.
Hermetiske bønner; hell av laken og skyll i kaldt vann.

Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter og selleristang.


Surr/fres løken blank i olje i en kasserolle.
Tilsett hvitløk, gulrøtter og stilkselleri og surr under omrøring til alt er mykt og blankt, 8-10 minutter.

Skjær kål, poteter og tomater i biter og brødet i terninger.
Ha kål, poteter og tomater i kasserollen.

Tilsett vann eller grønnsakskraft til det dekker.
Kok opp og la småkoke under lokk et par timer.
Fyll på mer væske om nødvendig.

Etter et par timer; tilsett bønner og brød i terninger.

Kok opp og smak til med salt, pepper og finhakket rosmarin.