Amerikanske pannekaker og burgere til trøst eller fest
Amerikanske Craig Whitson var ikke spesielt fornøyd med valgresultatet, men vi garanterer at DU blir fornøyd med disse burgerne!
Amerikanske pannekaker:
- 2 egg
- 3 dl kulturmelk
- 4 ss smeltet smør
- 5 dl hvetemel
- ½ ts natron
- 3-4 ss sukker
- 1 ts salt
- Raps-, solsikke-, eller soyaolje til steking
Slik gjør du:
Pisk lett sammen egg, kulturmelk og smeltet smør.
Bland sammen det tørre og sikt i melkeblandingen.
Rør lett sammen.
Ikke pisk for hardt og lenge.
Ha litt olje i en stekepanne.
Stek små pannekaker på middels varme.
Snu pannekaken når det begynner boble på øverste siden, og undersiden er gylden.
Server med lønnesirup og friske bær, eventuelt også et melisdryss.
I USA bruker de også smeltet smør over pannekakene.
Craigs hamburgere:
Ca. 400 g kvernet storfekjøtt (butikk-kvernet, helst uten tilsatt salt og vann, det gir saftige burgere)
Form med lett hånd til 4-5 runde kaker, ikke klem dem for mye sammen.
Legg i varm stekepanne med olje, bruk en bred stekespade og klem dem flate.
Dryss på salt og pepper og stek 2-3 min på hver side.
Smør/pensle hver av snittflatene på hamburgerbrødene med smør eller olje og stek lett i pannen.
Smør majones, evt. sennep, på snittflaten.
Legg over strimlet salat, burger, stekt løk, sylteagurk og eventuelt en skive ost.
Legg over toppen på hamburgerbrødet.