Amerikanske pannekaker og burgere til trøst eller fest

Amerikanske Craig Whitson var ikke spesielt fornøyd med valgresultatet, men vi garanterer at DU blir fornøyd med disse burgerne!

Amerikanske pannekaker:

  • 2 egg
  • 3 dl kulturmelk
  • 4 ss smeltet smør
  • 5 dl hvetemel
  • ½ ts natron
  • 3-4 ss sukker
  • 1 ts salt
  • Raps-, solsikke-, eller soyaolje til steking

Slik gjør du:

Pisk lett sammen egg, kulturmelk og smeltet smør.
Bland sammen det tørre og sikt i melkeblandingen.

Rør lett sammen.
Ikke pisk for hardt og lenge.

Ha litt olje i en stekepanne.
Stek små pannekaker på middels varme.
Snu pannekaken når det begynner boble på øverste siden, og undersiden er gylden.

Server med lønnesirup og friske bær, eventuelt også et melisdryss.

I USA bruker de også smeltet smør over pannekakene.

Amerikansk burger Foto: TV 2
Amerikansk burger Foto: TV 2

Craigs hamburgere:

Ca. 400 g kvernet storfekjøtt (butikk-kvernet, helst uten tilsatt salt og vann, det gir saftige burgere)

Form med lett hånd til 4-5 runde kaker, ikke klem dem for mye sammen.

Legg i varm stekepanne med olje, bruk en bred stekespade og klem dem flate.
Dryss på salt og pepper og stek 2-3 min på hver side.

Smør/pensle hver av snittflatene på hamburgerbrødene med smør eller olje og stek lett i pannen.
Smør majones, evt. sennep, på snittflaten.

Legg over strimlet salat, burger, stekt løk, sylteagurk og eventuelt en skive ost.
Legg over toppen på hamburgerbrødet.