God, gammel klassiker hos Wenche i dag!

Opp-ned-kaken er en av de aller beste "vandrekakene" vi har. Den er enkel å lage, perfekt å fryse og smaker veldig godt.

Opp-ned-kake

Bunnen på kaken blir topp, når den legges på fat.
Kaken kan deles i to og fylles med vaniljekrem/krem.
Du kan også servere den med vaniljekrem ved siden av.

Bunn/topp:

  • 100 g nøtter
  • 40 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 dl kaffe
Opp-ned-kake. FOTO: TV 2
Opp-ned-kake. FOTO: TV 2

Fyll:

  • Vaniljekrem
  • 1 dl kremfløte

Hakk nøttene grovt.
Kok opp smør, sukker og nøtter til sukkeret er smeltet.

Legg bakepapir i bunnen, og opp rundt kantene på en form på 24 cm i diameter. (Aluminiumsfolie kan brukes, men det kan være vanskelig å løsne nøttebunnen.)

Legg nøtteblandingen i bunnen av formen.

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og sikt i eggedosisen.
Rør sammen med kaffe til en glatt deig.
Hell røren i formen og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 175oC i ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken litt i formen.
Ta den så ut av formen og avkjøl videre på en rist. Hvis nøttelokket faller fra hverandre; bruk hendene og form til en glatt topp på kaken.

Kaken avkjøles helt før den fylles.

Tips: Bakes kaken dagen før den skal serveres; vent med å fylle den til serveringsdagen.
Skal den fryses er det best å fryse den uten kremfyll.