Det er mulig å lage god mat selv om du har dårlig tid
Wenche gir deg oppskriften på et måltid som hele familien vil elske!
Middag på 1-2-3, med mange variasjonsmuligheter - se tips!
Kremet pasta med laks, squash og urter.
Dette trenger du:
- 1/2 finhakket løk
- 2-3 ss olivenolje
- 400 g fullkornspasta – bruk den pastatypen du liker best
- 1 liten squash
- Ca 200 g varmrøkt pepperlaks
- 3 dl matfløte
- dill og bladpersille
- revet skall av 1/2 sitron
Slik gjør du:
Surr løken blank i olje, tilsett vann og salt.
Kok opp.
Tilsett pasta.
Etter halve koketiden tilsett squash i tynne staver.
Kok 3-4 minutter kortere enn anvist på pakken.
Hell av mesteparten av pastavannet.
La det være igjen ca. 1 dl.
Tilsett fløte og finrevet sitronskall i pastaen.
Kok opp, og la trekke 4-5 minutter.
Del varmrøkt pepperlaks opp i biter.
Hakk opp dill og bladpersille og vend lett inn i pastaen sammen med varmrøkt pepperlaks.
Tips 1: Varmrøkt pepperlaks kan erstattes av røkelaks i strimler (pass på saltet).
Eller fersk laks uten skinn og ben, delt i strimler.
Surr i smør eller olje i en stekepanne i 2-3 minutter.
Laksen kan gjerne ha en liten rå kjerne.
Tips 2: For de som ikke tåler fisk:
Tilsett for eksempel strimlet kalkunpålegg.
Eller stek strimler av kylling i litt smør eller olje.
Stek gjerne kyllingen sammen med 1 fedd finhakket hvitløk.
Dryss med salt og pepper, og legg ved små sherrytomater delt i båter.
Tips 3: Melkefri: velg soyafløte eller havrefløte.
Laktosefri: velg laktosefri matfløte.
Tips 4: Glutenfri: velg glutenfri pasta.
Tips 5: Vegetar: kok med tynne strimler av grønnsaker sammen med pasta.
For ekstra protein: vend inn hermetiske bønner (uten laken) i pastaen.