Smak av Marokko hos Wenche
Aicha Bouhlou lærte Wenche å lage en typisk marokkansk gryte – tagine.
Kylling, sitron og løktagine - en typisk marokkansk rett.
Oppskriften er hentet fra boken «Aichas kjøkken, norsk mat inspirert av mine marokkanske mødre».
Dette trenger du:
- 5-6 kyllinglår, delt i to eller 1 hel kylling delt i stykker
- 1 ss havsalt
- 8 hvitløkfedd, grovhakket
- 2 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 2 ts gurkemeie
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 4 gule løk, i skiver
- pepper
- 1/2 økologisk sitron i tynne skiver
- 1 dl sultan rosiner (lyse rosiner) eller bløtlagte tørkede aprikoser i biter
- 2 dl vann
- store grønne oliven uten stein
- Frisk koriander
Slik gjør du:
Knus havsalt og grovhakket hvitløk til pasta i en morter og ha over i en stor bolle.
Rør inn spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og 3 ss olivenolje.
Vend inn kyllingbitene i urteblandingen.
Varm olje i en gryte til middels varme.
Legg i kyllingbitene, og stek til de er gyllenbrune på begge sider.
Legg kyllingbitene over på et fat.
Tilsett 1 ts gurkemeie i gryten sammen med løk i tynne skiver.
Krydre med pepper og salt, tilsett mer olje om nødvendig og stek ved middels varme under omrøring til løken er myk, ca. 10 minutter.
Legg kyllingbitene tilbake i gryten sammen med sitronskvier, rosiner og 3 dl vann.
Kok opp.
Reduser varmen, legg lokk på gryten og la kyllingen trekke i ca. 40 minutter.
Tilsett mer vann om nødvendig.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett oliven og dryss over frisk koriander.
Server med brød, ris eller couscous.