Kylling, sitron og løktagine - en typisk marokkansk rett.

Oppskriften er hentet fra boken «Aichas kjøkken, norsk mat inspirert av mine marokkanske mødre».

Dette trenger du:

  • 5-6 kyllinglår, delt i to eller 1 hel kylling delt i stykker
  • 1 ss havsalt
  • 8 hvitløkfedd, grovhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 4 gule løk, i skiver
  • pepper
  • 1/2 økologisk sitron i tynne skiver
  • 1 dl sultan rosiner (lyse rosiner) eller bløtlagte tørkede aprikoser i biter
  • 2 dl vann
  • store grønne oliven uten stein
  • Frisk koriander
Tagine - klassisk marokkansk gryte. FOTO: TV 2
Tagine - klassisk marokkansk gryte. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Knus havsalt og grovhakket hvitløk til pasta i en morter og ha over i en stor bolle.
Rør inn spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og 3 ss olivenolje.
Vend inn kyllingbitene i urteblandingen.

Varm olje i en gryte til middels varme.
Legg i kyllingbitene, og stek til de er gyllenbrune på begge sider.

Legg kyllingbitene over på et fat.

Tilsett 1 ts gurkemeie i gryten sammen med løk i tynne skiver.
Krydre med pepper og salt, tilsett mer olje om nødvendig og stek ved middels varme under omrøring til løken er myk, ca. 10 minutter.

Legg kyllingbitene tilbake i gryten sammen med sitronskvier, rosiner og 3 dl vann.
Kok opp.
Reduser varmen, legg lokk på gryten og la kyllingen trekke i ca. 40 minutter.

Tilsett mer vann om nødvendig.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett oliven og dryss over frisk koriander.

Server med brød, ris eller couscous.