Bent Stiansen serverer kongefamiliens favorittdessert
Wenche har tatt seg en velfortjent ferie. Bent Stiansen er stand-in, og serverer luftige og fantastiske pannekaker!
Dronning Mauds sufflerte pannekaker:
Disse luftige pannekakene serveres på slottet hver 17. mai. Kronprins Haakon innehar visstnok kongefamiliens rekord i pannekakespising med 17 stykker!
Pannekakerøren må stekes direkte etter den er blandet, ellers faller den sammen.
Pannekaker:
- ½ dl melk
- 2 dl hvetemel
- 5 eggeplommer
- ¾ dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 5 eggehviter
- 50 g sukker
- 50 g smør
Slik gjør du:
Bland melk, hvetemel og eggeplommer til en seig deig.
Pisk kremfløte med frøene fra vaniljestangen.
Vend den piskede kremen inn i eggeblandingen.
Stivpisk eggehvite med sukker.
Vend den piskede eggehviten forsiktig inn i deigen.
Varm en stor stekepanne på svak til medium varme.
Pensle med smør, og ha i pannekakerøren i 1 cm tykkelse.
Du kan steke store eller små pannekaker.
Fordelen med de små er at de er lettere å snu.
Stek til pannekaken er pent lysebrun på stekesiden og begynner å stivne på oversiden.
Vend pannekaken og stek den lysebrun på den andre siden.
Legg pannekaken på en rist for avkjøling.
Pannekakene kan deles i kakestykker og serveres med rørte jordbær.
Rørte jordbær:
- 500 g jordbær
- 75 g sukker
Rens jordbærene og del dem i mindre biter.
Ha i sukker og rør sakte om til sukkeret er oppløst.