Herlig kaos på Sørengkaia
Det var grått og det regnet, men det ble ikke dårlig stemning av den grunn. Glade barn fra Sørengkaia barnehage fikk lage grøt med Wenche i dag.
Grøt er mettende, sunt og godt for store og små.
Havregrøt: enkelt og raskt å lage.
Byggrynsgrøt: trenger lengre koketid, ca. 1 time + bløtlegging.
Havre- og byggrynsgrøt metter godt og gir langsom blodsukkerstigning.
På Sørengkaia barnehage serveres det havregrøt med godt følge denne mandagen.
Havregrøt kan kokes med vann, rismelk, havremelk eller melk.
I tilegg til havregryn, prøv deg fram med rugflak, kli, gryn, frø, nøtter, frukt og bær.
For ekstra smak til havregrøt laget på vann, tilsett litt eplemost.
Havregrøt trenger noen saltkorn for å få den rette smaken.
Hel vaniljestang eller kanelstang kan også kokes sammen med havregryn. Dropp sukkeret, smak eventuelt til med honning.
Byggrynsgrøt, mettende og sunt:
Bløtlegg 1½-2 dl byggryn i 4-5 timer.
Skjåkgryn; les på pakken.
Kok oppbløtte byggryn i 6 dl melk i 30-40 min.
Grøten skal tykne og byggrynene bli myke.
Smak til med salt.
Vaniljestang eller hel kanel kan kokes sammen med grøten.
Server med tilbehør som til havregrøt.