Wenche har vært på jakt etter skogens gull

Hun fant steinsopp! Med dagens fangst tryllet hun frem en deilig byggotto med masse deilig steinsopp. Med seg som gjest har hun soppekspert Thomas Sømoen.

Dette trenger du:

• 175 g Sjåkgryn (byggryn fra Sjåk) eller Perlebygg (Middagsperler fra Holli Mølle) Disse finnes i litt større dagligvarebutikker.

• 2 sjalottløk

• 1 fedd hvitløk

• 3 ss olivenolje

• 4 dl kyllingbuljong

• 2 ss finhakket gressløk

• ca 1 dl parmesan eller lagret hvit norsk ost

• 1 ss smør, salt, saft av 1/2 sitron

• Ca 300 g skogsopp, for eksempel steinsopp

• 2 ss smør

SKOGENS GULL: Ut på tur! Nå bugner det av deilig sopp i skogen. Foto: TV 2
SKOGENS GULL: Ut på tur! Nå bugner det av deilig sopp i skogen. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Legg Sjåkgryn i bløt i kaldt vann i minst 2 timer. Koketid ca 45 min.

Perlebygg, bare skylles i kaldt vann og kokes i ca 30 min.

Rens og finhakk løk og hvitløk og surr blanke (ikke brune) i olje.

Tilsett byggryn eller perlebygg (uten bløtevann) og spe med kyllingkraft i 2-3 omganger.

Kok til grynene er møre, og det bare er så vidt litt væske igjen.

Tilsett revet ost og en spiseskje smør, og smak til med salt og sitron.

Rens og del soppen i biter og stek i smør.

Smak til med salt og sitron.

Ha på finkuttet gressløk.

Legg soppen på toppen av byggottoen.