Espen får gode mattips før han skal ut i pappapermisjon med lille Iben
Hva gjør man når den lille poden ikke lenger vil spise grøten som den likte så godt sist uke, og brødskiven kommer i retur? Wenche har tips til god og næringsrik barnemat som vekker matlysten hos de minste.
Bolognesesaus med pasta
- rik på jern
Denne retten passer til hele familien.
Lag retten uten salt, ta av det du trenger til de minste i familien og smak til med litt salt, og ev krydder/chili til de større.
Lager du en stor porsjon, avkjøl og frys ned i små porsjoner, ta opp etter behov.
Bolognesesaus til pasta
Dette trenger du:
• 2 løk
• 1-2 fedd hvitløk
• 2 skiver sellerirot
• 2 gulrøtter
• Olje til steking
• 300 -400 g karbonadedeig
• 1 ss frisk hakket oregano eller 11/2 – 2 ts tørket
• 2 bokser hermetiske knuste tomater
• 1 boks vann (bruk boksen fra tomatene)
• 2-3 aprikoser eller dadler uten stein
Slik gjør du:
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter og sellerirot og riv opp på et råkostjern.
Surr løk og grønnsaker i olje til de blir myke, tilsett karbonade deig.
Stek/rør til kjøttdeigen smuldrer seg opp.
Hell i hermetiske tomater, vann, krydder og aprikoser/dadler.
Kok opp og la små koke i 45-50 min, til alt er kokt sammen.
Rør om en gang imellom.
Ønsker du maten mer finfordelt, bruk en stavmikser til rett konsistens.
Kok pasta og bland ned i kjøttsausen eller server ved siden av.