Kake laget med hagens herligheter
Nå bugner det av frukt og bær i norske hager. Hva er vel ikke bedre enn å lage en nydelig kake av herlighetene. Wenche har plukket plommer i sin egen hage i Lommedalen og viser deg hvordan man kan lage en lekker plommekake med nøttetopping.
Smurt springform 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir
Dette trenger du:
- 500-600 g modne plommer
- 2-3 ss brunt sukker
- 1 ts kanel
Deig:
- 175 g mykt smør
- 175 g sukker (jeg bruker like deler hvitt og brunt sukker)
- 4 store egg(ev 5 små egg)
- 175 g hvetemel eller fibramel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- Finrevet skall av ½ sitron (kan sløyfes)
Nøttetopping
- 50 g hakkede valnøtter, hasselnøtter eller pistasj nøtter, gjerne en blanding
- 50 g kaldt smør
- 50 g brunt sukker
- 50 g hvetemel
- 1 ½ ts kanel
- ¼ ts malt nellik ev kardemomme
Varm stekeovnen til 170 gr.
Slik gjør du:
Del plommene i to, ta ut steinene, og del plommekjøttet i litt store båter (hver plomme deles i fire båter), dryss med sukker og kanel.
Visp smør og sukker luftig, visp inn ett og ett egg og vend inn siktet mel, bakepulver, vaniljesukker og revet sitronskall.
Fordel deigen i formen. Legg over plommene og trykk dem lett ned i deigen.
Smuldre sammen de hakkede nøttene sammen med smør, sukker, hvetemel og krydder og fordel over kaken.
Stek på nederste rille i varm stekeovn i ca 1 time, blir kaken mørk på toppen legg over et bakepapir.
Avkjøl kaken i formen. Server med is, krem, vaniljekrem eller vaniljekesam.
(Tips: plommer kan byttes ut med faste epler eller pærer i båter)