Vikar i Wenches kjøkken

Charlotte Holberg Sveinsen driver Skafferiet på Helgøya. Hun hadde med seg råvarer fra egen gård, og laget en nydelig plommesalat. Oppskriften får du her!

Salat til én porsjon:

  • 4 faste plommer
  • en bit mozarella
  • noen friske mynteblader
  • salt, pepper
  • god olivenolje

Riv mozarellaen i biter med fingrene.
Del plommene i to og fjern steinen.
Ha i en porsjonsskål sammen med biter av mozarella og mynte.
Dryss over litt salt, pepper og noen dråper olivenolje.

Plommesalat. FOTO: TV 2
Plommesalat. FOTO: TV 2

Kirsebær på glass:

  • 1 kg kirsebær
  • 1 l vann
  • 500 g sukker
  • 1 vaniljestang

Kok opp sukker, vaniljestang og vann.
La bærene trekke i laken til de er møre.
Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem i varme glass med lokk.
Kok opp laken på nytt og hell over bærene til det er fullt.
Tørk glassene rene på kanten og skru på lokk.
Oppbevares kaldt.

Bruk for eksempel til naturell yoghurt, is eller riskrem.