Mat, musikk og heftig flørting i Wenches kjøkken

Heine Totland var gjest hos Wenche i dag. Han dro frem gitaren, og sjarmerte både Wenche og seerne.

Nå er det skolestart over hele landet. Her er Wenches tips til skolemat og nistemat for store og små. Lett forstyrret av Heine Totland.

Lakseburgere eller fiskekaker:

Del lakseburger eller fiskekaker i to, og legg mellom to grove skiver brød. Smør med grov sennep og legg på skiver av tomat, agurk eller paprika.


Pasta og pesto:

Kok fullkornspasta. Skruer, sløyfer eller skjell. Vend inn pesto og evt. litt olivenolje.

Tilsett kalkun/kylling, skinkepålegg eller små kjøttboller. Legg i cherrytomater og staver av slangeagurk/sukkererter og evt. paprika.

God stemning i kjøkkenet. FOTO: TV 2
God stemning i kjøkkenet. FOTO: TV 2


Sandwich:

Tynne skiver klemt sammen. De blir saftige, og ikke klissete.
Grovt brød eller grove rundstykker delt i to.


Forslag til pålegg:

Smør med et tynt lag smør, makrell i tomatsalsa. Legg på finhakket purre eller skiver av agurk.

Smør med et tynt lag smør og leverpostei. Legg på skiver av syltet agurk, slangeagurk eller paprika.

Smør myk smøreost med kryddersmak eller grov smakfull sennep.
Legg på kjøttpålegg og agurk eller paprika.

Omelett:

Omelett laget i ovn.

Pisk sammen 3-4 egg, 2 ss vann og ¼ ts salt.

Tilsett finhakket paprika, gressløk eller vårløk, maiskorn og evt. finhakket skinke.

Legg over finrevet ost.

Hell i en liten smurt form, slik at omeletten blir ca. 2 cm høy. Stek i stekeovn ved 150oC i 15-20 min til omeletten stivner. Avkjøl, del i biter og sett kaldt om den lages dagen i forveien.

Del omeletten i strimler. Legg i nisteboks evt. med litt brød og grønnsaker ved siden av.

For eksempel gulrot og slangeagurk i staver.


Ikke glem frukt og grønnsaker:

Del i biter og legg i en liten boks eller pose.
For at eple og banan ikke skal bli mørke; press over litt saft fra appelsin.

Et lite mellommåltid kan være nøtter, rosiner og litt frukt.


Havregrynsvafler, en liten overraskelse i matpakken:

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl sur skummet melk, kesam eller yoghurt
  • 3 dl lettmelk
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje til baking eller annen nøytral olje
  • 1-2 ss honning
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron eller bakepulver
  • ½ ts alt

Hvetemel, fibra eller like deler grovt og fint mel til passe tykk deig.

La havregryn svelle i den skummet melk/yoghurt eller kesam og melk 10- 15 min.

Visp sammen resten av ingrediensene og bland inn havregrynblandingen.

La røren svelle i 10-15 min før steking.

Legg i nisteboks, eller legg sammen to og to hjerter med ønsket fyll.

For eksempel gulost og skinke, kalkun eller kylling. Legg på paprika og agurk.

Brunost eller honning er også kjempegodt på disse vaflene.