Se hvordan du lager Dyreparkens kanelkobra
Hvorfor ikke prøve en utradisjonell form på kanelbollene?
I lørdagens Sommer i Dyreparken er det en noe utradisjonell variant av kanelbolla som står på menyen.
I Bestefar Baker får vi nemlig se at kanelbollen rulles ut til en kobra.
Se hvordan du lager kanelkobra ovenfor! Du finner fremgangsmetoden nedenfor.
Til bolledeigen:
- 1200 g mel
- 5 dl melk
- 1ppk søt fersk gjær
- 1 ts kardemomme
- 200 g sukker
- 200 gm smør
- 1ss ferskere bakst
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Rør gjæren ut i væsken når den er fingervarm og hell det i en bakebolle.
Vei opp og tilsett de tørre ingrediensene.
Elt deigen med eltekrok på laveste hastighet i 10-15 minutter til den blir glatt og smidig.
Dekk bollen med plast eller et klede, og sett til heving i ca. 30 minutter.
Til bollene, inkludert fyll og pynt, trenger du også:
- Kanelfyll
- Egg (til pensling)
- Lakrissnører
- Sukker og kanel
- Melis og vann
Kjevle ut bolledeig rektangulær ca 30cm x 50cm deles i 4 langs etter.
Legg en stripe med kanelfyll i midten og stryk den ut med egg/vann og rulles som en pølse. Del de i to, lag gjerne forskjellige lengder.
Klem hodet flatt med et lett trykk med kjevlen.
Settes på plate i forskjellige mønster og heves til dobbelt størrelse 50 – 60 minutter.
Pensles med egg, vann og salt. Lag striper med sukker og kanel. Stekes på 180°c i ca 10 minutter.
Når den er avkjølt pyntes den med lakrissnøre til tunge son man splitter i tuppen. Bruk hvit melisglasur til kroppen og til øyne og liten tupp av lakrissnøret til pupille.
Se Sommer i Dyreparken lørdager på TV 2.